Breaking

Koranverbranding in Rotterdam gepland

Redactie
18 oktober 2022 om 19:57
Leestijd 1 minuut
Array

Locoburgemeester Simons (Leefbaar Rotterdam) heeft namens het Rotterdamse college van B&W toestemming gegeven voor een demonstratie van de extremistische anti-islamorganisatie Pegida.

Uit het bewijs van kennisgeving van het lokale gezag blijkt dat de club van booswichten zaterdag van 14:00 uur tot 14:30 uur op het Stationsplein bijeen zullen komen. Het zal gaan om een protestmanifestatie van maximaal 10 personen.

Hoewel één van de vereisten is dat er geen aanstootgevende handelingen worden verricht, geeft Pegida via Facebook aan van plan te zijn een Koran te verbranden. Op Instagram maakt men tevens melding van een bijeenkomst in Den Haag.

De geplande demonstratie komt in een week waarin de islamitische gemeenschap al verschillende keren onder vuur lag. Zo was er het stigmatiserende voorstel van de gemeente Amsterdam, om enkel moskeeën te vragen een verklaring te tekenen waarmee ze zouden aangeven tegen geweld jegens LHBTI’ers te zijn. Ook was er sprake van ophef vanwege het legitieme besluit van aanvoerders Kökcü en El Yaakoubi om geen regenboogaanvoerdersband te dragen.


Colofon © 2024