BREAKING

Update: Rayan (5) is overleden

Redactie
5 februari 2022 om 21:34
Leestijd 2 minuten
Array

UPDATE:

Tot Allah behoren wij en tot Hem keren wij terug. De kleine Rayan die vanavond uit de waterput in Marokko werd gehaald, is inmiddels overleden.

De Marokkaanse koning heeft condoleances overgebracht aan zijn de ouders. Het nieuws slaat wereldwijd keihard in, nu de reddingsactie al 5 dagen lang door miljoenen mensen werd gevolgd.

Moge Allah zijn ouders en geliefden veel sabr schenken

 

RAYAN IS GERED – Al-hamdulillah. De 5-jarige Rayan is vanavond uit de 32 meter diepe put gered. De peuter zat sinds afgelopen dinsdag vast in de lege waterput in de Marokkaanse plaats Beb Berred. Hij is door de reddingswerkers uit de put gered, maar over zijn verdere gezondheidstoestand is nog weinig bekend.

De put is op sommige plaatsen heel erg smal. Reddingswerkers konden daarom niet eerder naar hem afdalen. Met behulp van graafmachines en een horizontale tunnel die met de hand werd gegraven, wisten reddingswerkers hem zaterdag rond 21:35 uur te bereiken en te bevrijden.

Ammie Ali, een tunnelspecialist uit de Sahara, had met zijn team de opdracht gekregen om Rayan te redden. De operatie was vanwege een groot instortingsgevaar heel erg risicovol. Miljoenen mensen uit verschillende landen volgden de bevrijdingsactie dagenlang via social media en hebben gebeden tot Allah voor positief nieuws.

Rayan wist in leven te blijven doordat hij zuurstof, eten en drinken toegediend zou hebben gekregen. Bovendien is het een wonder te noemen dat hij de val van ruim 30 meter overleefde. Rayan wordt per ambulance en helikopter naar een ziekenhuis gebracht om daar behandeld te worden aan zijn verwondingen.

Wij vragen Allah om Rayan snel te herstellen en hem spoedig te doen herenigen met zijn familie.


Colofon © 2024