Bekering

Wilde princes Diana zich bekeren tot de islam?

Redactie
31 januari 2022 om 18:25
Leestijd 2 minuten
Array

Volgens Anwar Hussain, een koninklijke fotograaf die het leven van prinses Diana tot haar dood vastlegde en de langst dienende fotojournalist van de koninklijke familie was, overwoog zij om zich tot de islam te bekeren. Hij zegt over Diana: “Ik zag elke kant van Diana. Ze was een oprecht, goed mens.”

Hussain, nu 83, vertelt aan People.com hoe zij hem vragen stelde over interreligieuze huwelijken. Hij zei:

“Ze wist dat ik getrouwd was met een Engelse vrouw. Ze wilde meer weten over de islam. Ze vroeg over trouwen als de ene moslim is en de andere protestant.”

“Het was duidelijk dat ze deze vragen had vanwege haar relatie met Hasnat Khan. Ze noemde hem niet, maar ze nam aan dat ik het wist. Ik denk dat ze zich afvroeg hoe de familie op hem zou reageren en dat soort dingen.”

Dr. Hasnat Khan is een chirurg en cardioloog van Pakistaanse afkomst met wie Diana twee jaar een relatie had. Jemima Khan, een goede vriend van Diana, zei in 2013 dat de prinses zo “stomverliefd” was op Hasnat Khan dat ze overwoog om naar Pakistan te verhuizen en de rest van haar leven met hem door te brengen.

Judy Wade, een koninklijke biograaf, vertelt:

“Ze had met hem willen trouwen. Ze had de visie dat ze samen Oost en West konden overbruggen door geloofsovertuigingen en continenten te doorkruisen. Ze zouden levens kunnen redden en er een betere wereld van maken.”

Hasnat Khan verbrak de relatie in 1997. Volgens de vader van Hasnat had hij gezegd: “Als ik zou trouwen, zou ons huwelijk niet langer dan een jaar duren. We zijn cultureel zo verschillend van elkaar. Zij komt van Venus en ik kom van Mars.”

Of Lady Di zich werkelijk tot de islam heeft bekeerd of wilde bekeren is tussen haar en Allah. Allah weet het het best.


Colofon © 2024