Amerika

Moslimorganisatie in VS lekt informatie aan anti-moslimextremisten

Redactie
16 december 2021 om 16:35
Leestijd 2 minuten
Array

De afdeling van de CAIR in de Amerikaanse staat Ohio heeft zijn uitvoerend directeur ontslagen omdat hij ervan beschuldigd wordt vertrouwelijke informatie te hebben gelekt naar een anti-islamitische groepering.

De CAIR – Council on American-Islamic Relations – is een prominente Amerikaanse moslimrechtengroepering.

“Directeur Romin Iqbal, die de afdeling sinds 2006 leidde, deelde jarenlang in het geheim vertrouwelijke informatie over ons burgerrechtenwerk met anti-moslimextremisten. Het zou daarbij gaan om heimelijk opgenomen gesprekken, strategische plannen en privé-e-mails”

aldus de directeur van CAIR-National.

De beschuldigingen zijn nagetrokken door een forensisch expert die door CAIR-National is ingehuurd en volgens het persbericht heeft Iqbal de beschuldigingen ook toegegeven.

Hij had onder andere contact met het Investigative Project on Terrorism (IPT), dat volgens het Bridge Initiative van de Georgetown University bekend staat van “het promoten van valse informatie en complottheorieën over de islam en moslims.” Volgens CAIR-National communiceert de IPT ook met het kantoor van de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu en verleent het assistentie aan de Israëlische inlichtingendienst.

De woordvoerder van CAIR Ohio laat weten dat “burgerrechtenorganisaties al tientallen jaren van binnenuit worden bespioneerd. Vooral moslimorganisaties zijn het doelwit geweest van kwaadaardige surveillance pogingen als gevolg van een voortdurende toename van islamofobie in de afgelopen twee decennia.”


Colofon © 2024