Terrorisme

Opnieuw terreuraanslag op moskee in Nigeria

Redactie
10 december 2021 om 21:58
Leestijd 1 minuut
Array

Tijdens een brute terreuraanslag op een moskee in het noorden van Nigeria zijn liefst negen doden en tientallen gewonden gevallen.

De laffe terreurdaad vond plaats tijdens het vroege fajr gebed in een moskee in het dorpje Ba’are. “Het politiecommando van de provincie heeft al het veiligheidspersoneel naar het getroffen gebied gestuurd om levens en eigendommen van de gemeenschap te beschermen”, aldus de plaatselijke politiecommissaris Bala Kuryas.

De autoriteiten zijn ondertussen een zoektocht begonnen naar de terroristen die de aanslag hebben gepleegd. Ahmad Yau, een ooggetuige, zag de aanslag gebeuren en spreekt van een onmenselijke wandaad.

De aanval komt minder dan twee maanden na een aanslag op een moskee in het dorp Mazakuka in hetzelfde gebied. Daar werd het vuur geopend op biddende bezoekers en stierven 18 gelovigen in een regen van kogels.


Colofon © 2024