Terrorisme

Excuses voor het ten onrechte beschuldigen van het legitimeren van terrorisme

Redactie
16 november 2021 om 15:45
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Pressgazette

Salman Butt, hoofdredacteur van de website islam21c.com, werd in een persbericht van de Britse overheid uit 2015 genoemd als iemand die terrorisme legitimeert. Als reactie op de juridische stappen die Butt ondernam, heeft de regering er nu mee ingestemd om zijn naam uit het persbericht te schrappen en hem een ​​schadevergoeding en zijn proceskosten te betalen.

“Steeds meer mensen realiseren zich dat terrorisme een vage term is die door de machtigen wordt gebruikt om alle gedachten en ideeën die ze niet leuk vinden of die ze niet zonder dwang kunnen uitdagen, het zwijgen op te leggen. Het is de ‘ketterij’ van vandaag”, aldus Butt.

Zijn advocaat vindt het vooral schokkend dat de minister van Binnenlandse Zaken de aanklacht vijf jaar lang heeft verdedigd, ook al werd aangenomen dat de zeer ernstige beschuldigingen niet waar waren.
Muhammad Rabbani, de directeur van de belangenorganisatie Cage, zegt dat de zaak van Butt het einde kan betekenen van het Britse ‘Prevent’ project, dat naar verluid gebruikt wordt om moslimgemeenschappen te bespioneren.


Colofon © 2024