Wetenschap

CNN promoot sunnah van 2 dagen vasten

Redactie
20 november 2021 om 16:57
Leestijd 1 minuut
Array

Om gezond te blijven of juist te worden, probeert men tegenwoordig van alles. Vele mensen vasten tegenwoordig hele of halve dagen. Uit onderzoek blijkt dat vasten een goed effect heeft op het lichaam.

Afgelopen ramadan publiceerde Maikel Peppelenbosch (professor maag- darm- en leverziekten bij het Erasmus MC) een artikel waaruit bleek dat 30 dagen achter elkaar vasten erg goed is voor je darmflora.

Gisteren promootte CNN (impliciet) ook een ander islamitisch gebruik. Uit onderzoek van de Queen Mary universiteit in Londen is gebleken dat het erg gezond is om 2 dagen in de week te vasten. CNN schreeft vervolgens dat het dus loont om per week 2 dagen te vasten. Dat zou beter zijn ten opzichte van andere schema’s.

Dit is voor moslims natuurlijk geen nieuws: profeet Mohammed ﷺ vastte wekelijks 2 dagen en veel moslims hebben deze praktijk al ruim 1400 behouden!

Dit is dus het tweede wetenschappelijke onderzoek in héél korte tijd dat de wijze van vasten in de islam bevestigt. Hoe dat kan? Omdat Allah, de Schepper, onze lichamen het best kent.


Colofon © 2024