PVV

Wilders presenteert opnieuw extreme kandidaat ministerschap

Redactie
14 juni 2024 om 16:19
Leestijd 1 minuut
Array

In Den Haag vindt aan het eind van de middag een crisisoverleg plaats tussen de partijen van het nieuwe kabinet.

De leiders van PVV, VVD, NSC en BBB komen samen om de spanningen te bespreken die zijn ontstaan rondom de benoeming van de minister van Asiel en Migratie door PVV-leider Geert Wilders.

Wilders had aanvankelijk gekozen voor Tweede Kamerlid Gidi Markuszower, die tevens vice-premier zou worden. Nadat de in Tel Aviv geboren Markuszower de screening niet doorstond, zeer vermoedelijk vanwege zijn banden met de Mossad, trok Wilders hem terug en schoof direct Kamerlid Marjolein Faber naar voren als nieuwe kandidaat.

VVD-leider Dilan Yesilgöz uitte vanochtend kritiek op deze keuze, wat als ongebruikelijk wordt beschouwd. Faber staat als bekend als hardliner en extreem vanwege haar uitspraken om alle moskeeën te sluiten, islamitische scholen te verbieden en “af te willen” van de islam.

De nieuwe coalitiepartijen moeten nu proberen deze onenigheid te verhelpen en een oplossing te vinden.

Colofon © 2024