Progressieve dwang

Franse minister: ‘straf voetballer Mohamed Camara voor anti-lhbti-actie’

Redactie
20 mei 2024 om 18:07
Leestijd 1 minuut
Array

Amélie Oudéa-Castéra, de Franse minister van Sport, heeft gesteld dat zij hoopt dat AS Monaco-speler Mohamed Camara streng gestraft wordt voor zijn actie dit weekend. Camara had het logo tegen homofobie, dat op de shirtjes van de club zijn vastgemaakt, afgedekt met tape tijdens een wedstrijd.

Het logo is onderdeel van een campagne ter ondersteuning van de Internationale Dag tegen homofobie en transfobie.

Ook was de 24-jarige speler niet aanwezig toen de teams voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nantes, poseerden achter een spandoek ter ondersteuning van de actie.

Oudéa-Castéra reageerde geschokt op het incident: “Dit gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel de speler als de club die dit toeliet”.

Ze beschouwt de beelden van Camara’s actie als ‘onacceptabel’ en heeft hierover officieel een klacht ingediend bij de Ligue 1.

Na afloop van de wedstrijd, die Monaco met 4-0 won en waarin Camara een doelpunt scoorde, werd trainer Adi Hütter gevraagd naar de actie van zijn speler.

“Als club ondersteunen we de campagne tegen homofobie. Dit was een persoonlijk initiatief van Camara, en we zullen dit intern met hem bespreken,” aldus de Oostenrijkse coach.

Colofon © 2024