De Nederlandse Eurovisie Songfestival-deelnemer, Joost Klein, heeft tot nader order zijn repetities voor de aankomende finale gestaakt, nadat de organisatie een onderzoek is gestart naar een gerapporteerd “incident” rond Klein.
De European Broadcasting Union (EBU), die het evenement organiseert, heeft verklaard dat ze het incident onderzoeken, zonder verdere details te verstrekken.
Klein, die zich eerder met zijn nummer “Europapa” kwalificeerde voor de finale, werd opgemerkt tijdens de vlaggenparade maar annuleerde op het laatste moment zijn repetitie. Hoewel technici zich voorbereidden op zijn optreden, werd het podium plots ingenomen door rekwisieten voor Israël.
Tijdens een persconferentie na de halve finale, waarbij ook de Israëlische deelneemster aanwezig was, ontstond een opmerkelijk moment toen een journalist de Israëlische deelneemster vroeg of ze erbij had stilgestaan dat ze door haar aanwezigheid anderen in gevaar brengt. Daarop zei de persvoorlichter dat ze daar niet op hoefde te antwoorden.
Op beelden is te horen dat Klein daarop zei: “waarom niet?” Daarna gaf de Israëlische zangeres alsnog antwoord.
Ook gaan achter de schermen de geruchten dat Joost Klein een statement had willen maken voor Palestina maar dat hij is teruggefloten door de organisatie van het Eurosongfestival en dat hij weigerde op de foto te gaan met de deelneemster van Israël.
Lees ook deze artikelen over actueel
Ruzie PVV en NSC over Palestijnen
Tijdens het Catshuisoverleg van vorige week, waarin werd gesproken over het nieuwe regeerprogramma, liepen de spanningen op tussen de partijen PVV en NSC, vooral over het Midden-Oostenbeleid en de Palestijnen.
Rohingya dreigen hun thuisland te verliezen
De Rohingya-moslims in Myanmar staan op het punt hun thuisland te verliezen door de voortdurende gewelddadigheden van het boeddhistische Arakan Leger.
Rechtbank: overheid benadeelde cornelius haga lyceum onterecht
De recente uitspraak van de rechtbank, waarin werd vastgesteld dat de Nederlandse Staat een onjuist beeld heeft gecreëerd en in stand gehouden over het Cornelius Haga Lyceum, is schokkend en roept serieuze vragen op over de rol van de overheid.
Ook nieuw kabinet wil Koranverbrandingen blijven toestaan
Het nieuwe kabinet heeft besloten geen verbod in te stellen op het verbranden van de Koran of andere religieuze boeken.
Netanyahu: Israëlisch leger niet meer weg uit Gaza
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat Israëlische troepen permanent aanwezig zullen zijn aan de grens van Gaza met Egypte.
Anti-Kamala Harris-campagne groeit door haar steun aan Israël
De campagne ‘Abandon Harris’ (Verlaat Harris) intensiveert de komende maanden haar activiteiten om met name Amerikaanse moslims te mobiliseren tegen presidentskandidaat Kamala Harris.
Silwan Momika aangeklaagd in Zweden voor verbranden Koran
Het Zweedse Openbaar Ministerie is een juridische procedure gestart tegen Salwan Mumika en een andere Irakees, Salwan Najm.
Fietstocht naar Jeruzalem voor Gaza
Op 1 september vorig jaar begon Razzouki uit Roosendaal aan een heel unieke fietstocht van Roosendaal naar Mekka.
Grote ophef video: Israëlische leger verbrandt Korans en sloopt moskeeën
Er is videomateriaal opgedoken waarin te zien is hoe Israëlische troepen een moskee binnendringen en exemplaren van de Heilige Koran verbranden tijdens hun offensief in Gaza.
Palestijnse fotograaf genomineerd voor de Nobelprijs
De Palestijnse fotograaf Motaz Azaiza, bekend om zijn Engelstalige video’s over de situatie in Gaza, is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede 2024.