Avontuur

Na 5.000 km: fietstocht naar Mekka geslaagd

Redactie
30 november 2023 om 20:23
Leestijd 1 minuut
Array

Mhemed Razzouki (38) heeft eindelijk zijn epische fietstocht naar Mekka volbracht. Hij deed twee maanden en 26 dagen over de reis van liefst 5.054 kilometer.

Op 1 september vertrok hij vanaf de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal om afgelopen zondag Mekka te bereiken. In zijn felblauwe djellaba – gekocht in Medina – de laatste grote stop op zijn reis, deelde hij via sociale media zijn verbazing en dankbaarheid over het volbrengen van deze monstertocht.

Geëmotioneerd betrad hij Mekka, beseffend dat hij niet alleen een grote persoonlijke prestatie had geleverd, maar ook ruim €200.000 inzamelde voor een islamitische begraafplaats in Roosendaal.

Razzouki, dankbaar voor steun van zowel moslims als niet-moslims, benadrukt het belang van samenwerken en leren van elkaar. Ondanks enkele gezondheidsproblemen onderweg, is Razzouki vastbesloten doorgegaan. Zijn ontmoeting met brutale wilde bavianen in de Saoedische woestijn voegt een avontuurlijk element toe aan zijn onvergetelijke reis.

Colofon © 2024