Actueel

Grootste pro-Palestina demonstratie in Amerika ooit

Redactie
7 november 2023 om 23:08
Leestijd 1 minuut
Array

Meer dan 300.000 mensen verzamelden zich afgelopen zaterdag op het Freedom Plaza in Washington, D.C. voor de Nationale Mars voor Palestina. De mars was de grootste pro-Palestina bijeenkomst in de geschiedenis van de Verenigde Staten.
Het evenement werd georganiseerd door een coalitie die bestond uit verschillende Palestijns-Amerikaanse organisaties, maar ook enkele niet-Palestijnse verenigingen. De organisatoren verklaarden na afloop dat de mars “het hoogtepunt was van weken van protesten in vele steden ik heel het land.”

Massale marsen en directe acties, waaronder grootschalige blokkades en sit-ins, hebben de afgelopen dagen historische aantallen mensen getrokken. Zeker voor ze Verenigde Staten, waar het meeste nieuws zeer eenzijdig en pro-Israël is, een grote kentering ten opzichte van voorgaande jaren.

De massale opkomst is een duidelijk signaal van de bevolking aan de regering van de democratische president Biden. Brian Becker, uitvoerend directeur van de mensenrechtenorganisatie ANSWER stelt: “Deze regering lijkt blind voor de genocide in Gaza. Sterker nog, de Verenigde Staten maken het apartheidsbewind van Israël al decennia mogelijk door de jaarlijkse miljardensteun. Hier zal, getuige de toenemende steun onder de bevolking voor Palestina, in de toekomst verandering in komen.”


Lees ook deze artikelen over Actueel

Nederland steunt uitspraak van Internationaal Gerechtshof
Nederland steunt uitspraak van Internationaal Gerechtshof

Het demissionaire kabinet heeft verklaard dat het de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) over de situatie in Gaza, volledig steunt en respecteert.

 25 mei 2024
Israël zal uitspraak Internationaal Gerechtshof negeren
Israël zal uitspraak Internationaal Gerechtshof negeren

Israël heeft verklaard dat een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) de oorlog in Gaza niet zal beëindigen.

 23 mei 2024
Drie Europese landen erkennen Palestina
Drie Europese landen erkennen Palestina

Binnenkort zullen Noorwegen, Ierland en Spanje officieel de Palestijnse staat erkennen.

 22 mei 2024
Tweede Kamer wil “From The River To The Sea” verbieden
Tweede Kamer wil “From The River To The Sea” verbieden

De Tweede Kamer heeft besloten de leus “From the river to the sea, Palestine will be free” strafbaar te stellen.

 21 mei 2024
Amerika verzet zich tegen mogelijke vervolging Netanyahu
Amerika verzet zich tegen mogelijke vervolging Netanyahu

De progressieve Amerikaanse president Biden heeft heftig uitgehaald naar de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof, vanwege diens idee om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen leiders van zowel Hamas als Israël.

 20 mei 2024
Aanklager Internationaal Strafhof wil arrestatie Netanyahu
Aanklager Internationaal Strafhof wil arrestatie Netanyahu

De hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft arrestatiebevelen aangevraagd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-kopstukken.

 
Ontkerkelijking zet door, islam groeit
Ontkerkelijking zet door, islam groeit

De ontkerkelijking in Nederland zet gestaag door.

 19 mei 2024
Israëlische burgers vallen hulpkonvooien Gaza aan
Israëlische burgers vallen hulpkonvooien Gaza aan

Kolonisten op de Westelijke Jordaanoever hebben gisteren een hulpkonvooi aangevallen dat onderweg was naar de Gazastrook.

 14 mei 2024
Joost Klein gediskwalificeerd door opmerking over Israël?
Joost Klein gediskwalificeerd door opmerking over Israël?

De Nederlandse Eurovisie Songfestival-deelnemer, Joost Klein, heeft tot nader order zijn repetities voor de aankomende finale gestaakt, nadat de organisatie een onderzoek is gestart naar een gerapporteerd “incident” rond Klein.

 10 mei 2024
Bewezen: Facebook en Insta censureren pro-Palestijns geluid
Bewezen: Facebook en Insta censureren pro-Palestijns geluid

In een recent rapport heeft de ‘Meta Oversight Board’, het toezichthoudende orgaan van moederbedrijf Meta, geconstateerd dat Instagram en Facebook Palestijnse en pro-Palestijnse gebruikers censureren en onvoldoende actie ondernemen om dit probleem aan te pakken.

 

Colofon © 2024