palestina

Israëlisch leger moordt gezin uit van Al Jazeera-redacteur

Redactie
25 oktober 2023 om 21:39
Leestijd 2 minuten
Array

De vrouw, zoon en dochter van Wael Al-Dahdouh, het hoofd van Al Jazeera Arabic in Gaza, zijn allen omgekomen bij een Israëlische luchtaanval.

Op Al Jazeera worden beelden getoond van Al-Dahdouh terwijl hij het Al-Aqsa Martyrs’ Hospital in Deir al-Balah binnenkomt om zijn omgekomen familieleden in het mortuarium te zien.

Op de beelden is te zien hoe hij gehurkt het gezicht van zijn tienerzoon Mahmoud aanraakt, die net als zijn vader journalist wilde worden.

Latere beelden laten zien hoe hij volledig verslagen bij het omhulde lichaam van zijn dochter Sham staat.

Al-Dahdouh wist in al zijn verdriet toch nog wat te zeggen tegen Al Jazeera: “Wat er is gebeurd, is duidelijk. Dit is een reeks gerichte aanvallen op kinderen, vrouwen en burgers. Ik berichtte zojuist over een dergelijke aanval in Yarmouk, dat ook getroffen is door de Israëlische bombardementen.

“We vreesden al dat het Israëlische militaire apparaat deze onschuldige mensen ook zou straffen. En helaas is dat gebeurd. Dit is het zogenaamde ‘veilige’ gebied waar het bezettingsleger het over had.”

Er wordt nog steeds gewerkt aan het redden van mensen uit de puinhopen van het huis.

“De zoveelste willekeurige aanval door de Israëlische bezettingsmacht heeft geleid tot het tragische verlies van de vrouw, zoon en dochter van Al-Dahdouh, waarbij ook nog een ander deel van zijn familie onder het puin begraven ligt. Hun huis werd aangevallen in het kamp Nuseirat in centraal Gaza, waar ze hun toevlucht hadden gezocht na te zijn verdreven door het aanvankelijke bombardement in hun buurt, volgend op de oproep van de Israëlische premier Netanyahu aan alle burgers om naar het ‘veilige zuiden’ te verhuizen”, aldus Al Jazeera Media Network in een verklaring.

Youmna Elsayed, een directe collega van Al-Dahdouh zei tot slot:

“Het is hartverscheurend om te berichten over het gezin van Wael en te zien hoe gebroken hij nu is. Hij stelde altijd iedereen gerust. Hij sprak met ons als een grote broer, niet alleen als de chef.
Hij heeft Gaza-Stad niet verlaten. Ondanks alle bedreigingen en waarschuwingen is hij gebleven en heeft hij 19 dagen achter elkaar gewerkt. Hij zei: ‘Ik moet hier in Gaza-Stad zijn om te berichten over deze mensen die elke dag gebombardeerd worden.’
Hij gaf niet op. Hij wilde niet vertrekken.”


Lees ook deze artikelen over palestina

Drone-aanval nabij Amerikaans Consulaat Tel Aviv
Drone-aanval nabij Amerikaans Consulaat Tel Aviv

Een explosie nabij het Amerikaanse consulaat in Tel Aviv heeft vrijdagochtend vroeg minstens één persoon het leven gekost, zo melden Israëlische autoriteiten.

 19 juli 2024
Grootste annexatie ooit door Israël op Westelijke Jordaanoever
Grootste annexatie ooit door Israël op Westelijke Jordaanoever

De Israëlische regering heeft de kolonisatie van het grootste stuk land op de Westelijke Jordaanoever ooit onlangs goedgekeurd, zo meldt de organisatie Peace Now.

 4 juli 2024
Premier Netanyahu ontbindt oorlogskabinet Israël
Premier Netanyahu ontbindt oorlogskabinet Israël

Premier Benjamin Netanyahu heeft besloten het oorlogskabinet van Israël te ontbinden, aldus The Jerusalem Post.

 17 juni 2024
40.000 moslims vieren Eid in de Al-Aqsa-moskee, helft aantal 2023
40.000 moslims vieren Eid in de Al-Aqsa-moskee, helft aantal 2023

Ruim 40.

 16 juni 2024
Zelfmoord Israëlische soldaat na bevel te vechten in Gaza
Zelfmoord Israëlische soldaat na bevel te vechten in Gaza

Een Israëlische soldaat heeft zelfmoord gepleegd nadat hij het bevel had gekregen om terug te keren naar het front in de Gazastrook.

 9 juni 2024
Duizenden Palestijnen gevangen zonder proces
Duizenden Palestijnen gevangen zonder proces

Sinds afgelopen oktober zijn er 8.

 19 mei 2024
Bokskampioen Mayweather blijkt zionistPalestina
Bokskampioen Mayweather blijkt zionistPalestina

Floyd Mayweather Junior, de ongeslagen en vijfvoudig Amerikaans bokskampioen, bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan de zionistische staat Israël.

 13 maart 2024
Amerika blokkeert weer VN-resolutie Gaza
Amerika blokkeert weer VN-resolutie Gaza

De Verenigde Staten hebben opnieuw een resolutie van de VN-Veiligheidsraad afgewezen die opriep tot een staakt-het-vuren in Gaza.

 20 februari 2024
Israel ‘tegen’ Tweestatenoplossing
Israel ‘tegen’ Tweestatenoplossing

Israël zal zich krachtig verzetten tegen het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat, aldus een recente verklaring van de zionistische regering.

 18 februari 2024
Gaza grotendeels vernietigd
Gaza grotendeels vernietigd

Volgens een analyse van de City University of New York en de Oregon State University is inmiddels meer dan de helft van de gebouwen in Gaza verwoest of beschadigd door het zionistische geweld.

 1 februari 2024

Colofon © 2024