palestina

Israëlisch leger moordt gezin uit van Al Jazeera-redacteur

Redactie
25 oktober 2023 om 21:39
Leestijd 2 minuten

De vrouw, zoon en dochter van Wael Al-Dahdouh, het hoofd van Al Jazeera Arabic in Gaza, zijn allen omgekomen bij een Israëlische luchtaanval.

Op Al Jazeera worden beelden getoond van Al-Dahdouh terwijl hij het Al-Aqsa Martyrs’ Hospital in Deir al-Balah binnenkomt om zijn omgekomen familieleden in het mortuarium te zien.

Op de beelden is te zien hoe hij gehurkt het gezicht van zijn tienerzoon Mahmoud aanraakt, die net als zijn vader journalist wilde worden.

Latere beelden laten zien hoe hij volledig verslagen bij het omhulde lichaam van zijn dochter Sham staat.

Al-Dahdouh wist in al zijn verdriet toch nog wat te zeggen tegen Al Jazeera: “Wat er is gebeurd, is duidelijk. Dit is een reeks gerichte aanvallen op kinderen, vrouwen en burgers. Ik berichtte zojuist over een dergelijke aanval in Yarmouk, dat ook getroffen is door de Israëlische bombardementen.

“We vreesden al dat het Israëlische militaire apparaat deze onschuldige mensen ook zou straffen. En helaas is dat gebeurd. Dit is het zogenaamde ‘veilige’ gebied waar het bezettingsleger het over had.”

Er wordt nog steeds gewerkt aan het redden van mensen uit de puinhopen van het huis.

“De zoveelste willekeurige aanval door de Israëlische bezettingsmacht heeft geleid tot het tragische verlies van de vrouw, zoon en dochter van Al-Dahdouh, waarbij ook nog een ander deel van zijn familie onder het puin begraven ligt. Hun huis werd aangevallen in het kamp Nuseirat in centraal Gaza, waar ze hun toevlucht hadden gezocht na te zijn verdreven door het aanvankelijke bombardement in hun buurt, volgend op de oproep van de Israëlische premier Netanyahu aan alle burgers om naar het ‘veilige zuiden’ te verhuizen”, aldus Al Jazeera Media Network in een verklaring.

Youmna Elsayed, een directe collega van Al-Dahdouh zei tot slot:

“Het is hartverscheurend om te berichten over het gezin van Wael en te zien hoe gebroken hij nu is. Hij stelde altijd iedereen gerust. Hij sprak met ons als een grote broer, niet alleen als de chef.
Hij heeft Gaza-Stad niet verlaten. Ondanks alle bedreigingen en waarschuwingen is hij gebleven en heeft hij 19 dagen achter elkaar gewerkt. Hij zei: ‘Ik moet hier in Gaza-Stad zijn om te berichten over deze mensen die elke dag gebombardeerd worden.’
Hij gaf niet op. Hij wilde niet vertrekken.”


Lees ook deze artikelen over palestina

Arabische landen veroordelen Wilders’  pleidooi Palestijnen naar Jordanië te verdrijven
Arabische landen veroordelen Wilders’ pleidooi Palestijnen naar Jordanië te verdrijven

Jordanië, de Palestijnse Autoriteit, Jemen, Bahrein, de VAE en de Arabische Liga veroordelen de uitspraken van Geert Wilders over het uitzetten van Palestijnen naar Jordanië.

 26 november 2023
Zuid-Afrika verbreekt diplomatieke banden met Israël
Zuid-Afrika verbreekt diplomatieke banden met Israël

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft in meerderheid gestemd voor de sluiting van de Israëlische ambassade.

 22 november 2023
Kieswijzer belicht politieke standpunten over Israël/Palestina
Kieswijzer belicht politieke standpunten over Israël/Palestina

Met de Tweede Kamer-verkiezingen van 22 november in aantocht, heeft The Rights Forum een gedetailleerde Kieswijzer gepresenteerd die de verschillende standpunten van Nederlandse politieke partijen met betrekking tot de kwestie Israël/Palestina in kaart brengt.

 20 november 2023
Experts VN: Gaza is beginnende genocide
Experts VN: Gaza is beginnende genocide

Experts van de Verenigde Naties hebben hun grote zorgen geuit over de militaire acties van Israël jegens de Palestijnse bevolking en wijzen op mogelijk ernstige schendingen van het internationaal recht.

 16 november 2023
Vernietigende kritiek op Nederlands beleid Israël
Vernietigende kritiek op Nederlands beleid Israël

De humanitaire crisis in Gaza neemt ongekende vormen aan terwijl de Palestijnse burgerbevolking extreem lijdt onder de Israëlische blokkade.

 
Gezondheidszorg Gaza volledig ingestort door Israëlische aanvallen ziekenhuizen
Gezondheidszorg Gaza volledig ingestort door Israëlische aanvallen ziekenhuizen

De medische crisis in Gaza intensiveert nu het Ministerie van Gezondheid rapporteert dat het aantal buiten dienst gestelde ziekenhuizen is gestegen tot 20 als gevolg van de Israëlische aanvallen.

 13 november 2023
Israëlische tank rijdt opzettelijk over Palestijn
Israëlische tank rijdt opzettelijk over Palestijn

Het Observatorium voor Mensenrechten in het Middellandse Zeegebied heeft zijn afschuw en verbijstering geuit na ontvangst van een video waarin een Israëlisch militair voertuig opzettelijk een Palestijns lichaam in burgerkleding verplettert tijdens zijn poging om te vluchten in de Gazastrook.

 
Israël pleegt massamoord op aanwezigen ziekenhuis
Israël pleegt massamoord op aanwezigen ziekenhuis

Het leger van de apartheidsstaat Israël (IDF) heeft genadeloos het al-Shifa Medical Complex gebombardeerd.

 11 november 2023
Vicepremier België pleit voor sancties tegen Israël
Vicepremier België pleit voor sancties tegen Israël

Vicepremier Petra De Sutter heeft aangedrongen op het opleggen van sancties tegen Israël vanwege, wat zij noemt, een onmenselijke bommenregen in de regio.

 
Israël bombardeert scholen en ambulances
Israël bombardeert scholen en ambulances

Zware bombardementen op een school en op verschillende ambulances in Gaza hebben de afgelopen 24 uur geleid tot minstens 30 doden, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

 4 november 2023

Colofon © 2023