Zionistische woede

Israël kwaad om uitspraak VN-secretaris-generaal

Redactie
24 oktober 2023 om 19:23
Leestijd 1 minuut
Array

Israël heeft zeer heftig gereageerd op uitspraken van VN-secretaris-generaal Guterres.

Guterres veroordeelde de aanslagen van Hamas, maar benadrukte tevens dat deze “niet in een vacuüm plaatsvonden.” Hij wees op de “56 jaar van verstikkende bezetting” waarmee de Palestijnen geconfronteerd worden.

De Israëlische VN-ambassadeur heeft opgeroepen tot het aftreden van Guterres, omdat hij van mening is dat praten met iemand die begrip toont voor “de vreselijkste daden tegen de burgers van Israël, gepleegd door nota bene een terreurorganisatie,” geen zin heeft.

Minister van Buitenlandse Zaken van Israël, Eli Cohen, heeft geweigerd Guterres verder te ontmoeten.

De uitspraken hebben geleid tot toenemende spanningen tussen Israël en de Verenigde Naties.

Colofon © 2024