Palestina

Ondernemers staken voor Palestina

Redactie
20 oktober 2023 om 20:23
Leestijd 2 minuten

In een opvallende uiting van solidariteit en bezorgdheid over het aanhoudende onrecht in Gaza, hebben verschillende ondernemers in het land hun zakelijke activiteiten tijdelijk stopgezet. Deze indrukwekkende actie komt voort uit een gevoel van machteloosheid en de wens om aandacht te vestigen op het onrecht dat momenteel plaatsvindt in de regio.

Ondernemers roepen niet alleen op tot solidariteit, maar ook hun werknemers worden aangemoedigd om in overleg met hun werkgevers deel te nemen aan wat inmiddels bekend staat als de “wereldmissie.” Deze wereldmissie is een collectieve inspanning om bewustzijn te creëren en hulp te bieden aan de mensen in Gaza die getroffen zijn door het aanhoudende onrecht.

Een van de deelnemers aan deze nobele actie is Naima, die haar standpunt verder toelichtte in een interview met radiozender Fun X. Ze verklaarde dat mensen zich ziek voelen vanwege de voortdurende situatie in Gaza en benadrukte de noodzaak van deze actie. Ze gelooft dat door zich te verenigen, mensen in Nederland een krachtige boodschap van solidariteit kunnen sturen naar de mensen in Gaza en de wereldwijde gemeenschap.

Opvallend is dat ook verschillende bekende Nederlanders en “merken” zich bij deze actie hebben aangesloten en hun steun hebben betuigd aan de zaak. Onder hen bevinden zich enkele prominente namen, zoals Mohamed, beter bekend als Mobicep, Delia (een gerenommeerde huidspecialist), Hijbasecrets, ZakiaPicolina, Famillie Chakir, Naima Amda, en talloze andere influencers. Hun bereik en invloed op sociale media kunnen helpen om de boodschap van solidariteit en steun aan Gaza wereldwijd te verspreiden.

Hoewel deze actie voortkomt uit gevoelens van machteloosheid, getuigt het van de kracht van gemeenschappen om samen te komen in tijden van onrecht en de noodzaak van internationale aandacht voor de situatie in Gaza te benadrukken. De wereld kijkt toe terwijl mensen in Gaza blijven lijden, en deze inspanningen van Nederlandse ondernemers en beroemdheden benadrukken het belang van eenheid en solidariteit in de strijd voor vrede en rechtvaardigheid.


Lees ook deze artikelen over Palestina

Arabische landen veroordelen Wilders’  pleidooi Palestijnen naar Jordanië te verdrijven
Arabische landen veroordelen Wilders’ pleidooi Palestijnen naar Jordanië te verdrijven

Jordanië, de Palestijnse Autoriteit, Jemen, Bahrein, de VAE en de Arabische Liga veroordelen de uitspraken van Geert Wilders over het uitzetten van Palestijnen naar Jordanië.

 26 november 2023
Zuid-Afrika verbreekt diplomatieke banden met Israël
Zuid-Afrika verbreekt diplomatieke banden met Israël

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft in meerderheid gestemd voor de sluiting van de Israëlische ambassade.

 22 november 2023
Kieswijzer belicht politieke standpunten over Israël/Palestina
Kieswijzer belicht politieke standpunten over Israël/Palestina

Met de Tweede Kamer-verkiezingen van 22 november in aantocht, heeft The Rights Forum een gedetailleerde Kieswijzer gepresenteerd die de verschillende standpunten van Nederlandse politieke partijen met betrekking tot de kwestie Israël/Palestina in kaart brengt.

 20 november 2023
Experts VN: Gaza is beginnende genocide
Experts VN: Gaza is beginnende genocide

Experts van de Verenigde Naties hebben hun grote zorgen geuit over de militaire acties van Israël jegens de Palestijnse bevolking en wijzen op mogelijk ernstige schendingen van het internationaal recht.

 16 november 2023
Vernietigende kritiek op Nederlands beleid Israël
Vernietigende kritiek op Nederlands beleid Israël

De humanitaire crisis in Gaza neemt ongekende vormen aan terwijl de Palestijnse burgerbevolking extreem lijdt onder de Israëlische blokkade.

 
Gezondheidszorg Gaza volledig ingestort door Israëlische aanvallen ziekenhuizen
Gezondheidszorg Gaza volledig ingestort door Israëlische aanvallen ziekenhuizen

De medische crisis in Gaza intensiveert nu het Ministerie van Gezondheid rapporteert dat het aantal buiten dienst gestelde ziekenhuizen is gestegen tot 20 als gevolg van de Israëlische aanvallen.

 13 november 2023
Israëlische tank rijdt opzettelijk over Palestijn
Israëlische tank rijdt opzettelijk over Palestijn

Het Observatorium voor Mensenrechten in het Middellandse Zeegebied heeft zijn afschuw en verbijstering geuit na ontvangst van een video waarin een Israëlisch militair voertuig opzettelijk een Palestijns lichaam in burgerkleding verplettert tijdens zijn poging om te vluchten in de Gazastrook.

 
Israël pleegt massamoord op aanwezigen ziekenhuis
Israël pleegt massamoord op aanwezigen ziekenhuis

Het leger van de apartheidsstaat Israël (IDF) heeft genadeloos het al-Shifa Medical Complex gebombardeerd.

 11 november 2023
Vicepremier België pleit voor sancties tegen Israël
Vicepremier België pleit voor sancties tegen Israël

Vicepremier Petra De Sutter heeft aangedrongen op het opleggen van sancties tegen Israël vanwege, wat zij noemt, een onmenselijke bommenregen in de regio.

 
Israël bombardeert scholen en ambulances
Israël bombardeert scholen en ambulances

Zware bombardementen op een school en op verschillende ambulances in Gaza hebben de afgelopen 24 uur geleid tot minstens 30 doden, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

 4 november 2023

Colofon © 2023