Palestina

Topambtenaar Amerikaans ministerie Buitenlandse Zaken stopt vanwege Palestina

Redactie
19 oktober 2023 om 15:44
Leestijd 2 minuten
Array
Bron: YouTube

Een hoge functionaris bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdagavond zijn ontslag ingediend. Dit deed hij naar eigen zeggen vanwege het Amerikaanse beleid inzake het Israël-Palestina-conflict.

“Laat me duidelijk zijn: de aanval van Hamas van 7 oktober op Israël, was niet zomaar een zondige daad; het was een ‘monsterzonde’. Maar ik geloof tot in de kern van mijn ziel dat de reactie van Israël – en daarmee bedoel ik ook de Amerikaanse steun voor zowel die reactie als de bezetting – alleen maar zal leiden tot meer en dieper lijden voor zowel het Israëlische als het Palestijnse volk. En dat dient niet het belang van Amerika”, aldus Josh Paul in zijn ontslagbrief.

Paul was meer dan 10 jaar werkzaam bij de afdeling ‘Politiek-Militaire Zaken’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze afdeling is onder meer belast met het goedkeuren van wapenleveranties aan andere landen.

In een interview met de Huffington Post zei Paul dat hij ontslag nam omdat hij niet langer de illusie had dat hij “iets kon veranderen”.

De progressieve president Biden heeft meer malen duidelijk verklaard dat hij Israël ondubbelzinnig zal steunen in haar oorlog tegen de Palestijnse verzetsbewegingen.

De oorlog heeft tot nu toe aan meer dan 3.000 Palestijnen het leven gekost, waaronder ongeveer 1.000 kinderen en 1.000 vrouwen. Aan Israëlische vielen tot nu toe 1.400 doden.

De democratische Biden-regering heeft intussen ook gezorgd dat een VN-resolutie van Brazilië, om te komen tot een staakt het vuren, werd weggestemd en momenteel is men nog bezig met het opstellen van een nieuw militair hulppakket voor Israël ter waarde van $ 10 miljard. Tot slot hebben de Amerikanen ook nog eens twee vliegdekschepen naar de oostelijke Middellandse Zee gestuurd en staan er 2.000 Amerikaanse troepen klaar om Israël te ondersteunen, mocht dat nodig zijn.

Paul sloot zijn brief af met de volgende woorden: “Ik kan niet langer werken aan een beleid waarbij het zeer eenzijdig en zwaar bewapenen van Israël centraal staat terwijl we wegkijken voor de gevolgen en heftige mensenrechtenschendingen. Dit is kortzichtig, destructief, onrechtvaardig en strijdig met de waarden die we publiekelijk zeggen na te streven.”


Lees ook deze artikelen over Palestina

Duizenden Palestijnen gevangen zonder proces
Duizenden Palestijnen gevangen zonder proces

Sinds afgelopen oktober zijn er 8.

 19 mei 2024
Bokskampioen Mayweather blijkt zionistPalestina
Bokskampioen Mayweather blijkt zionistPalestina

Floyd Mayweather Junior, de ongeslagen en vijfvoudig Amerikaans bokskampioen, bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan de zionistische staat Israël.

 13 maart 2024
Amerika blokkeert weer VN-resolutie Gaza
Amerika blokkeert weer VN-resolutie Gaza

De Verenigde Staten hebben opnieuw een resolutie van de VN-Veiligheidsraad afgewezen die opriep tot een staakt-het-vuren in Gaza.

 20 februari 2024
Israel ‘tegen’ Tweestatenoplossing
Israel ‘tegen’ Tweestatenoplossing

Israël zal zich krachtig verzetten tegen het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat, aldus een recente verklaring van de zionistische regering.

 18 februari 2024
Gaza grotendeels vernietigd
Gaza grotendeels vernietigd

Volgens een analyse van de City University of New York en de Oregon State University is inmiddels meer dan de helft van de gebouwen in Gaza verwoest of beschadigd door het zionistische geweld.

 1 februari 2024
Ook Indonesië sleept Israël voor Internationale rechtbank
Ook Indonesië sleept Israël voor Internationale rechtbank

Indonesië is momenteel bezig voorbereidingen te treffen om, in navolging van Zuid-Afrika, een klacht tegen Israël in te dienen bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ).

 20 januari 2024
Lobbyclub CIDI biedt gratis Israël-lessen aan
Lobbyclub CIDI biedt gratis Israël-lessen aan

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), een lobbygroep die zich inzet voor de belangen van de Joodse gemeenschap en de Israëlische zaak, gaat zich richten op studenten.

 9 januari 2024
Israëlisch regime houdt Palestijnse lichamen vast
Israëlisch regime houdt Palestijnse lichamen vast

Volgens de “NCTLPA” (Nationale Campagne voor Terugvordering van de Lichamen van Palestijnse en Arabische Oorlogsslachtoffers) worden er momenteel 450 lichamen vastgehouden op Israëlische begraafplaatsen en in mortuaria.

 3 januari 2024
Oproep tot boycot Booking.com vanwege accomodaties Israëlische nederzettingen
Oproep tot boycot Booking.com vanwege accomodaties Israëlische nederzettingen

Booking.

 21 december 2023
Meer dan 20.000 doden door Israëlische genocide-oorlog
Meer dan 20.000 doden door Israëlische genocide-oorlog

In de Gazastrook zijn inmiddels meer dan 20.

 20 december 2023

Colofon © 2024