Ontwikkelingen Gaza

Ziekenhuis gebombardeerd en vele protesten tegen Israël

Redactie
18 oktober 2023 om 16:42
Leestijd 1 minuut
Array

De afgelopen uren hebben ons verontrustende video’s en live beelden bereikt vanuit Gaza, waar Israëlische militaire acties zware gevolgen lijken te hebben voor de burgerbevolking.

Volgens verschillende bronnen zijn ziekenhuizen getroffen, met als gevolg dat meer dan 500 burgers – inclusief vele kinderen – om het leven zijn gekomen. Deze gruwelijke gebeurtenissen hebben de moslimgemeenschap en de internationale gemeenschap geschokt en verontwaardigd.

In reactie op deze gruwelijkheden deed onder meer Imam Karrat een oproep tot solidariteit met de Palestijnen. Ook zagen we honderden mensen in Nederland de straat op gaan. In Den Haag verzamelde zich een menigte zich voor de Israëlische ambassade om uitdrukking te geven aan hun zorgen en boosheid. De protesten benadrukken de urgentie van het vinden van een oplossing voor het voortdurende conflict in het Midden-Oosten.

De situatie in het Midden-Oosten is feitelijk al 75 jaar gespannen, met voortdurende conflicten tussen de bezettingsmacht Israël en de verdrukte Palestijnse bevolking. De recente escalatie heeft tot dusver tot duizenden doden en gewonden geleid. Extra cru is het gegeven dat humanitaire hulp nauwelijks kan plaatsvinden doordat Israël het gebied heeft afgesloten en tegelijkertijd de bevolking bombardeert.

Colofon © 2024