vrijheid van meningsuiting

Voetballer El Ghazi op non-actief gesteld vanwege pro-Palestina mening

Redactie
18 oktober 2023 om 20:04
Leestijd 2 minuten
Array

FSV Mainz 05 heeft besloten om Anwar El Ghazi op non-actief te stellen, dit nieuws werd dinsdagavond via de officiële kanalen van de club bekendgemaakt. De aanvaller had op sociale media zijn standpunt over het conflict tussen Hamas en Israël geuit, wat tot onenigheid leidde binnen de club. Mainz heeft aangegeven dat El Ghazi’s uitspraken niet overeenkwamen met de waarden van de club, hoewel ze respect hebben voor verschillende perspectieven op het Midden-Oosten conflict.

Eerder die dag was al opgevallen dat El Ghazi niet aanwezig was bij de groepstraining, ondanks dat hij niet geblesseerd was. Dit leidde tot speculatie over de gevolgen van zijn politieke uitspraken voor de club.

El Ghazi heeft inmiddels de berichten van zijn sociale media verwijderd, maar desondanks heeft Mainz besloten hem voorlopig niet te betrekken bij trainingen en wedstrijden. Het is nog onduidelijk of en wanneer de club de situatie opnieuw zal evalueren.

Volgens berichten heeft met name het delen van een bericht van Hamas over een terroristische aanslag in Israël voor spanning binnen de club gezorgd. Daarnaast heeft de club zich verbaasd over het feit dat El Ghazi Israël als agressor bestempelde en geen steun betuigde aan de Israëliërs die het slachtoffer waren geworden. El Ghazi deelde in totaal drie berichten die als ‘anti-Israël-statements’ worden beschouwd door Mainz.

Colofon © 2024