Gaza

Israël wil Al Jazeera verbieden

Redactie
18 oktober 2023 om 14:41
Leestijd 1 minuut

Israël is van plan om Al Jazeera te verbieden nog langer in het land actief te zijn als nieuwszender.

Volgens Israëlische media hebben Gali Bahara Miara, de hoogste rechter, en minister van Communicatie, Shlomo Karai, dinsdag overeenstemming bereikt over de formulering van een noodmaatregel die het juridisch mogelijk moet maken om Al Jazeera in Israël het zwijgen op te leggen.

De regering van de zionistische staat heeft herhaaldelijk kritiek geuit op de berichtgeving van Al Jazeera over de aanhoudende oorlog in de Gazastrook. Het zou niet voldoende evenwichtig zijn aan fakenews verspreiden. Bij navraag door Al Jazeera om welke nieuwsitems het dan specifiek zou gaan, gaf het ministerie niet thuis. Men kon geen concrete voorbeelden noemen.

Al Jazeera is een van de weinige mondiale mediakanalen die echt fysiek aanwezig is in Gaza en Israël. En dus een van de weinigen die daadwerkelijk vanuit het bezette en gebombardeerde gebied verslag kan doen.

Behalve de censuur door de Israëlische regering, zagen we ook al dat in Westerse landen pro-Palestijnse demonstraties werden verboden en dat sociale mediaplatforms als YouTube en Instagram IslamOmroep censureren als het gaat om Israël-kritische content.


Colofon © 2023