Media & Palestina

Moslimpeil.nl start enquête over Palestina

Redactie
12 oktober 2023 om 15:24
Leestijd 3 minuten
Array

Het islamitisch onderzoeksplatform Moslimpeil.nl is een grootschalige enquête gestart over de situatie in Palestina.

Aanleiding is de berichtgeving in de mainstream media over dit al decennia slepende conflict. Er klinkt namelijk kritiek op de eenzijdige wijze van verslaglegging door de media en het zeer gekleurde verhaal van vrijwel alle politici (van GroenLinks/PvdA tot aan de VVD).

Zo was het minister-president Rutte die meteen zijn “onvoorwaardelijke” steun voor Israël uitsprak en stelden de combinatie Timmermans & Klaver dat er begrip moest komen voor Israël en dat het land nu het recht heeft om zichzelf te verdedigen.

Verder zagen we onder meer hoe voormalig diplomate Berber van de Woude, die een lans brak voor de Palestijnse zaak, in een uitzending van het NPO-programma Op1 keihard werd aangevallen door de minister van Justitie en Veiligheid. Ook toen de nationale bromsnor, Johan Derksen, verrassend genoeg aandacht vroeg voor de Palestijnse kant van het conflict, kreeg hij de wind van voren. Er ontstond een ware heksenjacht op social media naar de man, er volgde een zeer suggestief item van de Telegraaf waarin hem impliciet antisemitisme in de schoenen werd geschoven en we hoorden de parlementariërs Bikker (ChristenUnie), Hammelburg (D66), Brekelmans (VVD) en Boswijk (CDA) beargumenteren dat hij bepaalde zaken eigenlijk niet mocht zeggen en zelfs dat hij zijn excuses aan moest bieden.

De kant van de Palestijnse zaak, het historisch onrecht dat hen is aangedaan en de ontmenselijking van de Palestijnen door het Israëlische bewind, komt zo niet of nauwelijks aan bod. En media en politiek lijken blind voor het lijden van de Palestijnen.

Het een en ander toont de enorme bias die er in politiek en media bestaat in het voordeel van Israël. Moslimpeil.nl wil nu weten – op basis van harde feiten – hoe dit door de islamitische gemeenschap wordt ervaren en hoe zij aankijkt tegen dit vreselijke conflict.

Wie mee wil doen aan dit waardevolle onderzoek, en zo de Palestijnse zaak een heel klein beetje kan helpen door er ruchtbaarheid aan te geven, kan eenvoudig naar de onderstaande website gaan en de enquête invullen:

Palestina Enquête

Men schrijft in een begeleiden de tekst:

“Laat je horen voor Palestina 🇵🇸!

De afgelopen dagen woedt er ook in Nederland een fel debat over Palestina en Israël. Herken jij jezelf in alle beweringen die worden gedaan over en namens moslims?

Moslimpeil legt 26 van deze stellingen en beweringen aan je voor. Met jouw stem ontkracht jij de onzin en maken wij gezamenlijk een statement: open en eerlijk.”

Colofon © 2024