Winnaar

Mohamed Badaou wint geneeskundestudent-award 2023

Redactie
3 oktober 2023 om 09:59
Leestijd 1 minuut
Array

De 26 jarige Mohamed Badaou heeft de titel ‘Geneeskundestudent van het Jaar’ gewonnen. Dit werd tijdens de carrièrebeurs van Artsenfederatie KNMG bekendgemaakt.

Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat het niet gaat om academische cijfers, maar om maatschappelijke betrokkenheid.

Naast zijn studie geneeskunde begeleidt Badaou aspirant-artsen, met name studenten met een migratieachtergrond, om de diversiteit in de gezondheidszorg te vergroten. Hij en zijn team bieden kosteloze voorbereiding op toelatingsexamens, studieondersteuning en netwerkmogelijkheden binnen de medische gemeenschap, zoals stages.

Dit initiatief, genaamd Medician, heeft al 170 studenten geholpen in Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam.

KNMG-voorzitter René Heman prijst Badaou als een inspiratie voor de medische gemeenschap en benadrukt het belang van diversiteit in de zorg. Badaou, van Marokkaanse afkomst en opgegroeid in Amsterdam-West, erkent de uitdagingen waarmee hijzelf en anderen met een migratieachtergrond worden geconfronteerd bij het nastreven van een medische opleiding.

Met zijn recente erkenning en een prijs van €5000 hoopt Mohamed Badaou zijn inzet voor gelijke kansen en diversiteit onder medische studenten te versterken. Zijn verhaal is een inspiratie voor velen en een lichtend voorbeeld voor de toekomst van de gezondheidszorg in Nederland.

Colofon © 2024