Ramp Marokko

Bank gaat rekening van stichting aardbevingsslachtoffers sluiten

Redactie
19 september 2023 om 12:58
Leestijd 1 minuut
Array

ING heeft aangekondigd dat ze de bankrekening van Stichting Najiba, een goed doel dat zich inzet voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko, per 28 oktober 2023 zal sluiten.

Dit besluit komt voort uit zorgen over de financiële administratie van de stichting, die recentelijk maar liefst 900.000 euro wist op te halen. Er zijn meldingen gedaan vanuit de stichting over een gebrekkige boekhouding en een accountant die sinds het begin van dit jaar wordt verdacht van een grootschalige fraude met coronagelden.

Hoewel de advocaat van Stichting Najiba toegeeft dat er fouten zijn gemaakt, stelt hij ook dat er gesprekken met ING hebben plaatsgevonden over een verbeterplan om de situatie recht te zetten.

Desondanks is ING vastbesloten om de bankrekening te sluiten, wat feitelijk het einde zou betekenen voor de stichting.

Deze ontwikkeling heeft Stichting Najiba ertoe gebracht om juridische stappen te ondernemen om het besluit van de bank aan te vechten. De uitkomst van deze juridische strijd zal van groot belang zijn voor de toekomst van de stichting en haar inzet voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Colofon © 2024