actueel

Van Klaveren nodigt Wilders uit bij Islam Experience Centre

Redactie
6 september 2023 om 12:10
Leestijd 2 minuten
Array

Oud-Tweede Kamerlid voor de PVV, Joram van Klaveren heeft Geert Wilders uitgenodigd een bezoekje te brengen aan het Islam Experience Centre.

Aanleiding is de 60e verjaardag van Wilders. Volgens Van Klaveren een mooi moment voor Wilders om zijn denkbeelden te herzien, met name die over de islam. Uit een kort filmpje op social media zien we dat het gratis kaartje in ieder geval klaar staat. Van Klaveren werd zelf enige jaren geleden moslim tijdens het schrijven van een boek dat eigenlijk gericht was tegen de islam. Daarna startte hij samen met anderen het Islam Experience Centre (IXC)

Het IXC is een uniek initiatief dat al 3 jaar gratis gastlessen verzorgt op scholen. Er wordt op een zeer laagdrempelige manier – aan de hand van virtual reality – iets verteld over de islam. Naast deze mobiele service, is er sinds juni ook een fysieke plek die mensen kunnen bezoeken.

Van Klaveren stelt: “Het IXC is in eerste instantie bedoeld om op een heel eenvoudige maar manier mensen kennis te laten maken met het geloof. We bieden geen theologische diepgang maar vertellen mensen juist over de basis. In onze vr-video wordt er bijvoorbeeld gesproken over het geloof in één God, over de Koran en over de Profeet (vzmh). Verder stippen we aan de hand van de nieuwste technieken enkele zaken aan uit de geschiedenis, rituelen en de praktijk van alle dag.”

Van Klaveren vervolgt: “We zijn overigens nog volop in ontwikkeling. Er wordt een hoop verbeterd en er komen verschillende nieuwe bezienswaardigheden bij.”

Hij sluit af: “In de Koran lezen we over de opdracht om iedereen uit te nodigen voor de islam (16:125). We hopen dan ook oprecht dan Wilders een keertje langskomt. Wie weet. Uit ervaring weet ik hoe de islam je hart op de mooiste manier kan aanraken.”


Lees ook deze artikelen over actueel

Israëlische Luchtaanvallen op Houthi-Havenstad Hodeida
Israëlische Luchtaanvallen op Houthi-Havenstad Hodeida

Het Israëlische leger heeft aangekondigd luchtaanvallen te hebben uitgevoerd op de Houthi-havenstad Hodeida in Jemen.

 20 juli 2024
Rusland schrapt hijabverbod paspoortfoto
Rusland schrapt hijabverbod paspoortfoto

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Rusland heeft onlangs aangegeven dat foto’s waarop dames een hijab dragen, ook toegestaan zullen worden voor paspoorten, rijbewijzen en andere officiële id’s.

 18 juli 2024
Knesset: er komt geen  Palestijnse staat
Knesset: er komt geen Palestijnse staat

Het Israëlische parlement, de Knesset, heeft een resolutie aangenomen die de oprichting van een Palestijnse staat definitief afwijst, waardoor een politieke oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict is verdwenen.

 
Mogelijk islamofobe moord in Stampersgat
Mogelijk islamofobe moord in Stampersgat

In Stampersgat, gelegen in de provincie Noord-Brabant, werd vorige week de 25-jarige Marokkaans-Nederlandse Hamza el Baghdadi op brute wijze doodgeschoten door zijn 55-jarige buurman Gerben van V.

 16 juli 2024
Stervoetballer onterecht ontslagen vanwege steun Palestina
Stervoetballer onterecht ontslagen vanwege steun Palestina

Anwar El Ghazi’s ontslag door de Duitse voetbalclub Mainz is door de rechtbank als onterecht beoordeeld.

 12 juli 2024
Minister Mona Keijzer niet vervolgd voor beledigen moslims
Minister Mona Keijzer niet vervolgd voor beledigen moslims

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aangiftes tegen minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) wegens groepsbelediging geseponeerd.

 
Israël koloniseert nu ook de Gazastrook
Israël koloniseert nu ook de Gazastrook

Israëlische troepen houden momenteel ongeveer 26 procent van de Gazastrook onder bezetting, aldus de Israëlische krant Haaretz.

 9 juli 2024
Israël bombardeert UNRWA-gebouw in Gaza
Israël bombardeert UNRWA-gebouw in Gaza

Vanochtend heeft Israël een gerichte aanval uitgevoerd op het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie UNRWA, in Gaza-stad.

 8 juli 2024
Turkse supporters redden journalist tijdens rellen
Turkse supporters redden journalist tijdens rellen

In de Haagse Schilderswijk en het Laakkwartier zijn zaterdagavond na de EK-wedstrijd van Nederland journalisten en politiemensen aangevallen.

 7 juli 2024
Islamitisch nieuwjaar
Islamitisch nieuwjaar

Vandaag is het de 1e van Muharram, wat betekent dat er een nieuw islamitisch jaar van start is gegaan.

 

Colofon © 2024