culinair

Eerste volledig Islamitische restaurant van Nederland

Redactie
2 september 2023 om 18:12
Leestijd 1 minuut
Array

Almere verwelkomt binnenkort het eerste “volledig” islamitische restaurant van Nederland. Op 27 september zwaaien de deuren van ‘Ummah Wereldkeuken’ open.

De eigenaar benadrukt het unieke karakter van het nieuwe restaurant: “Hoewel er natuurlijk al vele restaurants zijn die halal gerechten serveren, wordt daar vaak ook alcohol of varkensvlees geserveerd, waardoor het niet meer als volledig islamitisch kan worden beschouwd. In ons nieuwe restaurant serveren we uitsluitend halal gerechten, en alcohol wordt hier niet geschonken.”

Ummah Wereldkeuken zal een all-you-can-eatconcept aanbieden, waar gasten voor een vaste prijs twee uur of langer onbeperkt kunnen genieten van heerlijke maaltijden. Er is ook een speciale gebedsruimte beschikbaar voor gasten die willen bidden.

De missie van Ummah Wereldkeuken is om de moslimgemeenschap in Nederland te ondersteunen. In het restaurant zal geen muziek worden afgespeeld, omdat de eigenaar gelooft dat het naleven van halal principes niet alleen betrekking heeft op voedsel, maar ook op een levensstijl die het geloof van moslims versterkt.

Colofon © 2024