Vrijheid

New York City staat gebedsoproep toe

Redactie
1 september 2023 om 10:51
Leestijd 1 minuut
Array

Sinds afgelopen dinsdag hebben moskeeën in New York City geen vergunningen meer nodig om op vrijdagen en tijdens de Ramadan de gebedsoproep te laten klinken.

De burgemeester licht in een verklaring toe waarom deze mooie en historische stap is gezet:

“Te lang is er een onterecht onderscheid gemaakt tussen kerken en andere geloofsgemeenschappen. Te lang is feitelijk de grondwet niet nageleefd. Dat hopen we nu te veranderen. Moslims in New York mogen immers niet in de schaduw van de Amerikaanse droom leven, maar moeten alle vrijheiden genieten die ook anderen kennen.”

Dit nieuws is een grote opsteker en komt in dezelfde week naar buiten waarin bleek dat er jarenlang onterecht surveillances plaatsvonden in en om moskeeën in de stad, allemaal ingegeven door de nasleep van 9/11.

Colofon © 2024