Held

Gebed redt 17 mensen uit brandend gebouw

Redactie
31 juli 2023 om 10:06
Leestijd 2 minuten
Array

In Romans-sur-Isère, een plaats in zuidoost Frankrijk, wordt Ezzedine Hamdi op handen gedragen nadat hij zijn leven riskeerde om 17 mensen, waaronder een baby, te redden uit een brandend gebouw.

Het drama speelde zich afgelopen vrijdag af, toen er brand uitbrak in een tweeverdiepingen tellend gebouw. Ezzedine Hamdi, de plaatselijke bakker, was reeds op vanwege het gebed. Toen hij geschreeuw hoorde, verliet hij zijn bakkerij en zag dat de verdieping boven hem in lichterlaaie stond. Direct belde hij de brandweer en al snel werd duidelijk dat er 17 mensen vastzaten.

In plaats van te wachten op de brandweer, aarzelde Ezzedine niet en klom hij met behulp van een ladder naar een raam waar een vrouw haar baby aan hem overhandigde. Nadat hij het kind in veiligheid bracht, keerde hij terug om haar te helpen en de vele andere die vastzaten in de vlammenzee. Toen de brandweerlieden arriveerden, namen zij het van hem over.

“Op het moment dat we arriveerden, waren de vlammen al vijf tot zes meter hoog en was het trappenhuis uitgebrand en volledig onbegaanbaar”, zei Luitenant Baptiste Devis.

Helaas liep Ezzedine’s bakkerij ook schade op door de vlammen.

Eén van de bewoners van het appartement waar de brand was ontstaan, wilde niet met de journalisten praten, maar herhaalde alleen maar: “Hij heeft iedereen gered”, terwijl hij naar Ezzedine wees.

Dankzij zijn moedige daad wordt Ezzedine Hamdi nu als een ware held beschouwd. Talrijke Twitter-gebruikers vinden dat hij het Legioen van Eer verdient, de hoogste onderscheiding van Frankrijk.

Colofon © 2024