gevangenisstraf

Aanvaller moskee Canada veroordeeld tot 8 jaar gevangenis

Redactie
26 juli 2023 om 10:17
Leestijd 1 minuut
Array

De man die vorig jaar een moskee in het Canadese Ontario aanviel en de bezoekers met berenspray en een bijl te lijf ging is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Rechter Bruce Durno sprak dinsdag het vonnis uit tijdens een hoorzitting in het Ontario Superior Court of Justice in de stad Brampton. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Mohammad Moiz Omar, zoals de naam van de dader luidt, stelde dat hij van plan was een “grootse daad te stellen” toen hij het Dar Al-Tawheed Islamitisch Centrum binnenging tijdens het vroege ochtendgebed op 19 maart 2022. Hij bespoot de aanwezige gelovigen met berenspray en zwaaide rond met een enorme bijl.

Volgens zijn eigen verklaring werd hij gemotiveerd door een intense haat jegens moslims en een diep verlangen om hen te intimideren, omdat volgens zijn overtuiging de islam “een intolerante en gewelddadige religie” is.

Vertegenwoordigers van de National Council of Canadian Muslims (NCCM) en de Dar Al Tawheed-gemeenschap zijn teleurgesteld in de relatief lage straf.

Colofon © 2024