Actueel

Islam Experience Center: Nederlands eerste Islamitische museum opent deuren in futuristische stijl

Redactie
6 juni 2023 om 16:38
Leestijd 2 minuten
Array

Rotterdam, Nederland – Het Islam Experience Center (IXC), door sommigen omschreven als het eerste Islamitische museum van Nederland, wordt zaterdag officieel geopend. In plaats van traditionele vitrines vol oude voorwerpen, biedt het IXC een unieke, futuristische manier om de Islam te ervaren en te begrijpen.

Het IXC, gelegen aan de Strevelsweg in Rotterdam, heeft de ambitie om informatie over de Islam te verspreiden, misverstanden weg te nemen en empathie in de bredere samenleving te bevorderen. Het centrum maakt gebruik van technologieën zoals virtual reality, augmented reality, 8D-audio en hologrammen om de bezoekers een meeslepende ervaring te bieden.

Eén van de initiatiefnemers van het centrum is voormalig Kamerlid Joram van Klaveren, die zich tot de Islam bekeerde tijdens het schrijven van een boek tegen deze religie. “Het is uiteraard informatief bedoeld, maar tegelijkertijd hebben we geprobeerd om ook een leuke ervaring te creëren. Zowel voor jongeren als voor ouderen, voor moslims en voor niet-moslims, voor studenten en nieuwsgierige individuen maar vooral ook voor families. Iedereen is welkom,”aldus een woordvoerder van het IXC.

Het IXC-team verzorgt tevens gastlessen en workshops op scholen. Ook daar maakt men gebruik van virtual reality om het verhaal van de Islam te vertellen.

Het IXC is tot slot een onafhankelijke organisatie die geen subsidie ontvangt en volledig gefinancierd wordt door donaties uit de gemeenschap. Het project wordt ondersteund door een divers team van vrijwilligers en medewerkers met roots in verschillende landen, waaronder Maleisië, Indonesië, Marokko, Syrië, Turkije, Pakistan, Amerika, Nederland, de Antillen, Suriname en Nieuw-Zeeland. Deze brede mix van mensen belichaamt de universele boodschap van de Islam, aldus de organisatie.

Het Islam Experience Center nodigt vanaf zaterdag 10 juni iedereen uit om op een laagdrempelige en plezierige manier kennis te maken met de Islam.


Lees ook deze artikelen over Actueel

Israël zal uitspraak Internationaal Gerechtshof negeren
Israël zal uitspraak Internationaal Gerechtshof negeren

Israël heeft verklaard dat een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) de oorlog in Gaza niet zal beëindigen.

 23 mei 2024
Drie Europese landen erkennen Palestina
Drie Europese landen erkennen Palestina

Binnenkort zullen Noorwegen, Ierland en Spanje officieel de Palestijnse staat erkennen.

 22 mei 2024
Tweede Kamer wil “From The River To The Sea” verbieden
Tweede Kamer wil “From The River To The Sea” verbieden

De Tweede Kamer heeft besloten de leus “From the river to the sea, Palestine will be free” strafbaar te stellen.

 21 mei 2024
Amerika verzet zich tegen mogelijke vervolging Netanyahu
Amerika verzet zich tegen mogelijke vervolging Netanyahu

De progressieve Amerikaanse president Biden heeft heftig uitgehaald naar de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof, vanwege diens idee om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen leiders van zowel Hamas als Israël.

 20 mei 2024
Aanklager Internationaal Strafhof wil arrestatie Netanyahu
Aanklager Internationaal Strafhof wil arrestatie Netanyahu

De hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft arrestatiebevelen aangevraagd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-kopstukken.

 
Ontkerkelijking zet door, islam groeit
Ontkerkelijking zet door, islam groeit

De ontkerkelijking in Nederland zet gestaag door.

 19 mei 2024
Israëlische burgers vallen hulpkonvooien Gaza aan
Israëlische burgers vallen hulpkonvooien Gaza aan

Kolonisten op de Westelijke Jordaanoever hebben gisteren een hulpkonvooi aangevallen dat onderweg was naar de Gazastrook.

 14 mei 2024
Joost Klein gediskwalificeerd door opmerking over Israël?
Joost Klein gediskwalificeerd door opmerking over Israël?

De Nederlandse Eurovisie Songfestival-deelnemer, Joost Klein, heeft tot nader order zijn repetities voor de aankomende finale gestaakt, nadat de organisatie een onderzoek is gestart naar een gerapporteerd “incident” rond Klein.

 10 mei 2024
Bewezen: Facebook en Insta censureren pro-Palestijns geluid
Bewezen: Facebook en Insta censureren pro-Palestijns geluid

In een recent rapport heeft de ‘Meta Oversight Board’, het toezichthoudende orgaan van moederbedrijf Meta, geconstateerd dat Instagram en Facebook Palestijnse en pro-Palestijnse gebruikers censureren en onvoldoende actie ondernemen om dit probleem aan te pakken.

 
Nederland weigert toegang aan Brits-Palestijnse arts
Nederland weigert toegang aan Brits-Palestijnse arts

De Brits-Palestijnse arts Ghassan Abu-Sittah is de toegang tot Nederland geweigerd, zo meldt The Rights Forum, een organisatie die zich inzet voor de Palestijnse zaak.

 9 mei 2024

Colofon © 2024