Actueel

Islam Experience Center: Nederlands eerste Islamitische museum opent deuren in futuristische stijl

Redactie
6 juni 2023 om 16:38
Leestijd 2 minuten

Rotterdam, Nederland – Het Islam Experience Center (IXC), door sommigen omschreven als het eerste Islamitische museum van Nederland, wordt zaterdag officieel geopend. In plaats van traditionele vitrines vol oude voorwerpen, biedt het IXC een unieke, futuristische manier om de Islam te ervaren en te begrijpen.

Het IXC, gelegen aan de Strevelsweg in Rotterdam, heeft de ambitie om informatie over de Islam te verspreiden, misverstanden weg te nemen en empathie in de bredere samenleving te bevorderen. Het centrum maakt gebruik van technologieën zoals virtual reality, augmented reality, 8D-audio en hologrammen om de bezoekers een meeslepende ervaring te bieden.

Eén van de initiatiefnemers van het centrum is voormalig Kamerlid Joram van Klaveren, die zich tot de Islam bekeerde tijdens het schrijven van een boek tegen deze religie. “Het is uiteraard informatief bedoeld, maar tegelijkertijd hebben we geprobeerd om ook een leuke ervaring te creëren. Zowel voor jongeren als voor ouderen, voor moslims en voor niet-moslims, voor studenten en nieuwsgierige individuen maar vooral ook voor families. Iedereen is welkom,”aldus een woordvoerder van het IXC.

Het IXC-team verzorgt tevens gastlessen en workshops op scholen. Ook daar maakt men gebruik van virtual reality om het verhaal van de Islam te vertellen.

Het IXC is tot slot een onafhankelijke organisatie die geen subsidie ontvangt en volledig gefinancierd wordt door donaties uit de gemeenschap. Het project wordt ondersteund door een divers team van vrijwilligers en medewerkers met roots in verschillende landen, waaronder Maleisië, Indonesië, Marokko, Syrië, Turkije, Pakistan, Amerika, Nederland, de Antillen, Suriname en Nieuw-Zeeland. Deze brede mix van mensen belichaamt de universele boodschap van de Islam, aldus de organisatie.

Het Islam Experience Center nodigt vanaf zaterdag 10 juni iedereen uit om op een laagdrempelige en plezierige manier kennis te maken met de Islam.


Lees ook deze artikelen over Actueel

VN-experts: Israëlisch leger verkracht Palestijnse vrouwen in kooien
VN-experts: Israëlisch leger verkracht Palestijnse vrouwen in kooien

VN-experts hebben opgeroepen tot een onderzoek naar wat zij omschrijven als “geloofwaardige beschuldigingen van zeer ernstige schendingen van de mensenrechten” tegen Palestijnse vrouwen.

 22 februari 2024
Israël-kritiek kost Bassem Youssef rol in Supermanfilm
Israël-kritiek kost Bassem Youssef rol in Supermanfilm

De Egyptisch-Amerikaanse komiek Bassem Youssef heeft in een interview met de Amerikaanse media verteld dat hij een rol in de nieuwe Supermanfilm is misgelopen door zijn kritiek op de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk.

 17 februari 2024
Europees Hof: verbod op rituele slacht mag
Europees Hof: verbod op rituele slacht mag

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft geoordeeld dat het verbod op onverdoofd slachten in Vlaanderen en Wallonië niet in strijd is met het Europese recht.

 13 februari 2024
Gerechtshof: geen F-35-onderdelen meer naar Israël
Gerechtshof: geen F-35-onderdelen meer naar Israël

In hoger beroep heeft het gerechtshof in Den Haag geoordeeld dat Nederland de uitvoer van F-35-onderdelen naar Israël moet stoppen.

 12 februari 2024
Oud-premier Van Agt overleed
Oud-premier Van Agt overleed

Voormalig premier Dries van Agt is op 93-jarige leeftijd overleden, zo meldt Gerard Jonkman, directeur van The Rights Forum, waar Van Agt erevoorzitter was.

 9 februari 2024
Zweedse Koranverbrander moet land uit
Zweedse Koranverbrander moet land uit

Een Zweedse rechtbank heeft een eerdere uitspraak, inzake de uitzetting van Koranverbrander Silwan Mumika, bevestigd.

 
Saoedi-Arabië overweegt erkenning Israël in ruil wapens VS
Saoedi-Arabië overweegt erkenning Israël in ruil wapens VS

Saoedi-Arabië overweegt haar politieke opstelling jegens de zionistische staat drastisch te wijzigen.

 3 februari 2024
Puma stopt sponsoring Israëlisch voetbalteam
Puma stopt sponsoring Israëlisch voetbalteam

Sportmerk Puma zal in 2024 stoppen met het sponsoren van het nationale voetbalteam van Israël (IFA), zo meldt een woordvoerder van het bedrijf vandaag.

 29 januari 2024
Drone-aanval eist levens Amerikaanse militairen
Drone-aanval eist levens Amerikaanse militairen

Bij een drone-aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië zijn drie Amerikaanse militairen omgekomen en raakten 25 anderen gewond.

 
Vandaag uitspraak genocide-zaak Israël
Vandaag uitspraak genocide-zaak Israël

Het Internationaal Gerechtshof zal vandaag, vrijdag 26 janauari, een belangrijke uitspraak doen in de zaak waarin Zuid-Afrika Israël beschuldigt van genocide.

 26 januari 2024

Colofon © 2024