Ummah

Moslims VK geven meest aan liefdadigheid: €22 miljard

Redactie
4 juni 2023 om 11:33
Leestijd 1 minuut
Array

Islamitische liefdadigheidsorganisaties in het Verenigd Koninkrijk hebben vorig jaar ruim 22 miljard euro gedoneerd aan goede doelen. Zowel aan nationale als internationale projecten.

Volgens een studie van de NCVO (National Council for Voluntary Organizations) droegen meer dan 165.000 groepen en individuen bij aan het totaal.

Inmiddels voldoen liefst 600 organisaties aan de eisen en regels die de Britse overheid stelt aan liefdadigheidswerk. In 2000 waren dit er nog slechts 25.

De eerste islamitische liefdadigheidsorganisaties werden in het begin van de jaren ‘80 opgericht en droegen meestal bij aan humanitaire doelen in Afrika en Oost-Europa, aldus het onderzoek.

De enorme en groeiende welwillendheid van Britse moslims om goede doelen te ondersteunen blijkt ook uit het onderzoek van Walnut Social Research 2021, waaruit naar voren kwam dat de moslims zelfs de meest gulle religieuze groep in het land zijn.
Uit dit onderzoek bleek ook dat moslims jaarlijks ongeveer €430 doneren. Ter vergelijking: andersgelovigen geven gemiddeld €191 aan goede doelen.

Colofon © 2024