Actueel

Kritiek op Duitse kinderbescherming voor weghalen moslimjongere

Redactie
3 mei 2023 om 10:47
Leestijd 2 minuten
Array

Duitse autoriteiten krijgen momenteel zware kritiek vanwege een video waarin te zien is hoe een kind uit een islamitisch gezin met geweld wordt weggehaald uit huis.

In de video, die veelvuldig wordt gedeeld op sociale media, zijn politie- en jeugdbeschermingsfunctionarissen te zien die een huis binnenkomen en met geweld een klein jongetje bij zijn familie weghalen. Het angstige kind smeekt om hulp en probeert zich te verzetten tegen de ambtenaren.

Op de beelden zijn verder familieleden zijn te zien die schreeuwen dat het jongetje gezondheidsproblemen heeft, van streek is en niet bij hen weggenomen zou moeten worden. Eén van de aanwezige politieagenten zegt vervolgens tegen de familie dat het een beslissing van de rechtbank is en dat zij daar slechts zijn om het gerechtelijke bevel uit te voeren.

Veel gebruikers van sociale media uiten kritiek op de politie wegens wangedrag en beschuldigen de kinderbescherming ervan onrechtmatig kinderen bij hun ouders weg te halen.

De politie in Bremerhaven (de plaats van het incident) bevestigt het huisbezoek maar stelt ook dat de video op sociale media is verspreid met “valse claims” over de redenen voor de maatregel. Er zou sprake zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en andere problemen.

“Kinderen uit huis plaatsen is altijd de laatste optie en gebeurt alleen als er zeer ernstige omstandigheden zijn. We kunnen geen verdere uitleg geven over de basis van deze beslissing om de kinderen weg te halen”, aldus de politie.

Op sociale media circuleert het bericht dat de politie het kind weghaalde “nadat zijn school had gemeld dat de familie het kind leerde dat transgenderisme en homoseksualiteit niet worden geaccepteerd in de islam”.

De kinderbescherming wil geen reactie geven op alle commotie.


Lees ook deze artikelen over Actueel

Israëlische Luchtaanvallen op Houthi-Havenstad Hodeida
Israëlische Luchtaanvallen op Houthi-Havenstad Hodeida

Het Israëlische leger heeft aangekondigd luchtaanvallen te hebben uitgevoerd op de Houthi-havenstad Hodeida in Jemen.

 20 juli 2024
Rusland schrapt hijabverbod paspoortfoto
Rusland schrapt hijabverbod paspoortfoto

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Rusland heeft onlangs aangegeven dat foto’s waarop dames een hijab dragen, ook toegestaan zullen worden voor paspoorten, rijbewijzen en andere officiële id’s.

 18 juli 2024
Knesset: er komt geen  Palestijnse staat
Knesset: er komt geen Palestijnse staat

Het Israëlische parlement, de Knesset, heeft een resolutie aangenomen die de oprichting van een Palestijnse staat definitief afwijst, waardoor een politieke oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict is verdwenen.

 
Mogelijk islamofobe moord in Stampersgat
Mogelijk islamofobe moord in Stampersgat

In Stampersgat, gelegen in de provincie Noord-Brabant, werd vorige week de 25-jarige Marokkaans-Nederlandse Hamza el Baghdadi op brute wijze doodgeschoten door zijn 55-jarige buurman Gerben van V.

 16 juli 2024
Stervoetballer onterecht ontslagen vanwege steun Palestina
Stervoetballer onterecht ontslagen vanwege steun Palestina

Anwar El Ghazi’s ontslag door de Duitse voetbalclub Mainz is door de rechtbank als onterecht beoordeeld.

 12 juli 2024
Minister Mona Keijzer niet vervolgd voor beledigen moslims
Minister Mona Keijzer niet vervolgd voor beledigen moslims

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aangiftes tegen minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) wegens groepsbelediging geseponeerd.

 
Israël koloniseert nu ook de Gazastrook
Israël koloniseert nu ook de Gazastrook

Israëlische troepen houden momenteel ongeveer 26 procent van de Gazastrook onder bezetting, aldus de Israëlische krant Haaretz.

 9 juli 2024
Israël bombardeert UNRWA-gebouw in Gaza
Israël bombardeert UNRWA-gebouw in Gaza

Vanochtend heeft Israël een gerichte aanval uitgevoerd op het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie UNRWA, in Gaza-stad.

 8 juli 2024
Turkse supporters redden journalist tijdens rellen
Turkse supporters redden journalist tijdens rellen

In de Haagse Schilderswijk en het Laakkwartier zijn zaterdagavond na de EK-wedstrijd van Nederland journalisten en politiemensen aangevallen.

 7 juli 2024
Islamitisch nieuwjaar
Islamitisch nieuwjaar

Vandaag is het de 1e van Muharram, wat betekent dat er een nieuw islamitisch jaar van start is gegaan.

 

Colofon © 2024