islamofoob

Omstreden islamcriticus Tarek Fatah overleden

Redactie
26 april 2023 om 09:37
Leestijd 1 minuut
Array

Tarek Fatah is maandag overleden in Canada na een langdurige strijd tegen kanker, zo meldt The Hindustan Times op basis van de familie.

Fatah werd geboren in Karachi, Pakistan en emigreerde in 1987 naar Canada. Hij was een bekende columnist, radio- en televisiecommentator in zowel Canada als daarbuiten. Hij beschouwde zichzelf als een “seculiere moslim” die grote problemen zei te hebben met islamitische dogmatiek en kritisch was op moslimstaten, met name op zijn vaderland Pakistan.

Hoewel enkele fans hem liefkozend de “Strijder voor rechtvaardigheid” noemden, was Fatah een zeer controversiële figuur. Zo verspreidde hij regelmatig nepnieuws over islamitische scholen, organisaties en sprekers door hen geheel onterecht omstreden uitspraken toe te dichten.

Ook steunde hij het plan van Donald Trump om moslims te verbieden de Verenigde Staten binnen te komen en was hij een geliefd spreker bij Indiase anti-islampartijen als de BJP (van de huidige Indiase premier Modi).

Tarek Fatah is 74 jaar geworden.

Colofon © 2024