Actueel

Reality-ster verdiept zich in de islam

Redactie
15 april 2023 om 17:11
Leestijd 2 minuten
Array

Esmee, bekend als de helft van de zogeheten ‘Terror Twins’, heeft op Instagram haar volgers laten weten dat ze zich momenteel verdiept in de islam.

Esmee is bekend van programma’s als Ex on The Beach: Double Dutch, Echte Meisjes in de Jungle en de Videoland-serie A Star Is Born. Haar zusje Sharon lijkt het hoofdstuk van realitytelevisie afgesloten te hebben na de geboorte van haar kindje in 2021.

Na een incident tijdens de opnames van ‘Echte Meisjes in de Jungle’ zou Esmee een pauze hebben overwogen van de wereld van reality-televisie, maar nu lijkt ze een heel andere weg in te slaan en neemt de tijd om zich te verdiepen in de islam. Zo schrijft ze dat velen van haar volgers zich af zullen vragen waarom ze begonnen is met het lezen van de Koran.

Verder laat ze weten: “Helaas ben ik nooit opgegroeid met het geloof, waardoor ik hier dus ook weinig kennis over heb”.

Ze vertelt ook dat ze altijd ‘al met veel vragen zat’ en ‘diep nadenkt over het leven’. Dit zijn twee van de redenen waarom ze de Koran heeft opengeslagen.

“Op de een of andere manier ontmoet ik altijd moslims en ik ben ervan overtuigd dat dat niet zonder reden is. Allah leidt wie hij wil”, aldus Esmee. “Ik schaam me er niet voor […] Ik heb altijd geweten dat er iets was, maar ik wist nooit wat.”

Toen iemand haar vroeg waar ze voor leefde, heeft dat Esmee aan het denken gezet. “En daardoor wil ik nu alles weten […] Ik ben altijd bang geweest voor de dood, maar nu begin ik te geloven dat dit leven enkel maar een tussenstop is”, legt ze uiteindelijk uit.


Lees ook deze artikelen over Actueel

Rusland schrapt hijabverbod paspoortfoto
Rusland schrapt hijabverbod paspoortfoto

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Rusland heeft onlangs aangegeven dat foto’s waarop dames een hijab dragen, ook toegestaan zullen worden voor paspoorten, rijbewijzen en andere officiële id’s.

 18 juli 2024
Knesset: er komt geen  Palestijnse staat
Knesset: er komt geen Palestijnse staat

Het Israëlische parlement, de Knesset, heeft een resolutie aangenomen die de oprichting van een Palestijnse staat definitief afwijst, waardoor een politieke oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict is verdwenen.

 
Mogelijk islamofobe moord in Stampersgat
Mogelijk islamofobe moord in Stampersgat

In Stampersgat, gelegen in de provincie Noord-Brabant, werd vorige week de 25-jarige Marokkaans-Nederlandse Hamza el Baghdadi op brute wijze doodgeschoten door zijn 55-jarige buurman Gerben van V.

 16 juli 2024
Stervoetballer onterecht ontslagen vanwege steun Palestina
Stervoetballer onterecht ontslagen vanwege steun Palestina

Anwar El Ghazi’s ontslag door de Duitse voetbalclub Mainz is door de rechtbank als onterecht beoordeeld.

 12 juli 2024
Minister Mona Keijzer niet vervolgd voor beledigen moslims
Minister Mona Keijzer niet vervolgd voor beledigen moslims

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aangiftes tegen minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) wegens groepsbelediging geseponeerd.

 
Israël koloniseert nu ook de Gazastrook
Israël koloniseert nu ook de Gazastrook

Israëlische troepen houden momenteel ongeveer 26 procent van de Gazastrook onder bezetting, aldus de Israëlische krant Haaretz.

 9 juli 2024
Israël bombardeert UNRWA-gebouw in Gaza
Israël bombardeert UNRWA-gebouw in Gaza

Vanochtend heeft Israël een gerichte aanval uitgevoerd op het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie UNRWA, in Gaza-stad.

 8 juli 2024
Turkse supporters redden journalist tijdens rellen
Turkse supporters redden journalist tijdens rellen

In de Haagse Schilderswijk en het Laakkwartier zijn zaterdagavond na de EK-wedstrijd van Nederland journalisten en politiemensen aangevallen.

 7 juli 2024
Islamitisch nieuwjaar
Islamitisch nieuwjaar

Vandaag is het de 1e van Muharram, wat betekent dat er een nieuw islamitisch jaar van start is gegaan.

 
Verdachten opgepakt voor oorlogsmisdaden Syrië
Verdachten opgepakt voor oorlogsmisdaden Syrië

Zeven personen zijn gearresteerd in Duitsland en Zweden op verdenking van oorlogsmisdaden in Syrië.

 3 juli 2024

Colofon © 2024