Genezing

Wereldkampioen Billy Dib kankervrij

Redactie
6 maart 2023 om 16:13
Leestijd 2 minuten
Array

Tweevoudig wereldkampioen boksen, Billy Dib, kondigt aan dat hij genezen is van maagkanker.

Na maanden van intensieve behandelingen kreeg de 37-jarige bokser onlangs goed nieuws over zijn gezondheid. Op Twitter schrijft Dib: “AlhamdAllah (dank aan God), ik ontving vandaag het mooiste nieuws. Mijn scan gaf aan dat vrij ben van kanker. Ik ben zo dankbaar, gezegend, blij en opgelucht. Ik dank God, mijn artsen, mijn familie en jullie allemaal voor jullie gebeden, aanmoedigingen en steun om mij hier doorheen te helpen.”

Dib werd in oktober 2022 gediagnosticeerd met maagkanker. Hij dacht dat hij de ziekte had overwonnen nadat een tumor was verwijderd, maar later werd hij opnieuw gediagnosticeerd, nu met non-Hodgkin’s Burkitt-lymfoomkanker.

De afgelopen maanden heeft de bokser meerdere behandelingen ondergaan om de ziekte te bestrijden.

Voorafgaand aan de aankondiging van zijn genezing sprak Dib met Channel Nine en verklaarde vastbesloten te zijn om de ziekte te verslaan. Hij vertelde dat hij koste wat het kost zijn zoon in de toekomst naar school wil brengen en hem het leven geven dat hij verdient: “Dit gevecht is compleet anders dan alle gevechten die ik ooit heb gehad. Ik heb nu te maken met een onzichtbare tegenstander, iemand die ik niet kan zien.”

Het nieuws van zijn genezing is mogelijk niet de enige overwinning voor Dib. Mocht het herstel duurzaam zijn dan wil hij nog één keer voor de wereldtitel gaan. Zijn derde.

Colofon © 2024