Redactioneel commentaar

Verenigd in hoop en geloof, bieden we onze gebeden en steun aan slachtoffers en hun families

Redactie
7 februari 2023 om 12:13
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: Skynewsarabia

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle slachtoffers, hun families en vrienden die zijn getroffen door de aardbeving in Turkije en Syrië.

In tijden van verdriet en pijn, zoeken we troost en steun bij ons geloof en in het voorbeeld van onze geliefde Profeet (vrede zij met hem).

In de Islam wordt ons geleerd dat alles wat gebeurt, volgens de wil van Allah is. Als we lijden, is het omdat Hij het zo besloten heeft. Het kan verschrikkelijk moeilijk zijn om dit te aanvaarden, maar we moeten ons richten op ons vertrouwen in Allah en ons geloof in Zijn wijsheid en barmhartigheid.

Als wij denken aan de geliefden die ons zijn ontvallen mogen we troost putten uit de Koran. In Soera al-Baqarah, vers 154 lezen we: “En zeg niet over degenen die zijn gesneuveld op de weg van Allah, dat zij dood zijn. Nee, zij leven, maar jullie beseffen het niet.”

Ook in de hadith vinden we woorden van kracht en hoop: “Niets treft een moslim, of het is voor zijn eigen voordeel, al krijgt hij dit niet te zien.” (Bukhari). Dit betekent dat, ondanks ons verdriet en ons lijden, Allah ons altijd bijstaat en ons uiteindelijk het beste wil.

Laten we ons daarom verenigen in gebed voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Draag je steentje bij door steun en hulp te bieden. Laten we ook onze spirituele band met Allah versterken door intensiever met Allah bezig te zijn en Hem in ons leven centraal stellen, want juist in deze moeilijke tijden is onze hoop en geloof in Zijn barmhartigheid en genade onze brandende fakkel van licht en verlossing.

Colofon © 2024