Pedofilie

Schokkend: dichter Kinderboekenweek schreef over seks met kinderen

Redactie
4 februari 2023 om 11:48
Leestijd 1 minuut
Array
Foto:FB/Deschrijverscentrale

Ieder jaar organiseert de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) de Kinderboekenweek. Voor 2023 is auteur
Pim Lammers aangewezen om het bijbehorende gedicht te schrijven. Doorgaans is de bekendmaking een zogeheten ‘boost’ voor het event. Dit jaar blijkt de uitgekozen dichter echter een enorme smet te zijn. Dit hangt samen met het zeer bedenkelijke oeuvre van de dichter.
Pim Lammers schrijft veelal over seks en aan seks gerelateerde onderwerpen. Met name zijn stuk waarin hij fantaseert over seks tussen een volwassen voetbaltrainer en een jongen van basisschoolleeftijd, wordt terecht als zeer schokkend ervaren.

Verder blijkt de betreffende minstreel het bizarre doel te hebben om het fenomeen ‘transgenderisme’ begrijpelijk te maken voor kinderen vanaf 4 jaar. Zijn boek ‘Het lammetje dat een varken is’ is hier een poging toe.

Het is onbegrijpelijk dat een gerenommeerde instelling als het CPNB een dichter promoot, en zelfs een uniek podium biedt, die pedoseksualiteit als zijn oeuvre lijkt te hebben. Velen hopen dan ook dat de organisatie alsnog besluit de ontuchtige schrijver te vervangen. Mocht men besluiten dit niet te doen, dan zouden ouders zich bewust moeten zijn waar hun kroost aan blootgesteld wordt.

Colofon © 2024