Verenigd Koninkrijk

Islamitische school voor speciaal onderwijs opent deuren

Redactie
1 februari 2023 om 10:43
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: AI

Zoals vaker het geval is loopt de islamitische gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk enigszins voor op de gemeenschappen op het vaste Europese land.

Zo opent men in Engeland, en niet voor het eerst, een islamitische school voor kinderen met een beperking. De school – gelegen nabij de noordelijke stad Manchester – heet Paradise Gems en biedt plaats aan 18 leerlingen van vijf tot twintig jaar oud.

De school, die dus zowel primair als voortgezet onderwijs aanbiedt, accepteert kinderen met onder meer verschillende vormen van autisme, met heftige vormen van ADHD, met ontwikkelingsstoornissen in het gedrag en met het syndroom van Down.

“Alle leerlingen worden zorgvuldig beoordeeld door ons gespecialiseerde indicatie-team en krijgen op leeftijd en niveau gedifferentieerde lesplannen en methoden aangeboden,” vertelde medeoprichter Maka-Ismail, aan de lokale pers.

Hij vervolgt zijn verhaal: “We zijn erg gezegend met de vele donaties en geweldige steun vanuit de islamitische gemeenschap. Dankzij die steun hebben we een aantal geweldige lesmiddelen kunnen aanschaffen die onze doelgroep perfect dient.”

Het hoofd van de school sluit af met de prachtige woorden: “De islam leert ons dat kinderen de onbetaalbare schatten zijn die Allah aan ouders geeft. Elk kind wordt daarom beschouwd als een uniek wezen dat respect en waardigheid verdient. Hoe anders het kind ook mag zijn. Niet alleen thuis, ook in het onderwijs.“

Colofon © 2024