Geloof

Islam onder jongeren grootste godsdienst van Nederland

Redactie
22 december 2022 om 15:53
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: ISA

Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de secularisering fors doorzet. Inmiddels geeft bijna 6 op de 10 inwoners van Nederland aan zich niet meer te rekenen tot een godsdienst.

Nog slechts 34% van de mensen zegt katholiek of protestant-christelijk te zijn. Een historisch dieptepunt. Bij katholieken is zelfs sprake van een daling van bijna 10%-punten ten opzichte van 2010 (van 27% naar 18%). Tevens laat het onderzoek zien dat liefst 76% van Nederland zegt expliciet niet in God te geloven of te twijfelen aan Zijn bestaan. 24% gelooft zonder twijfel.

Opvallend is de stabiliteit onder moslims. De secularisering lijkt de moslims niet of nauwelijks te raken in Nederland. Hoewel deze groep op dit moment nog 5% van de bevolking uitmaakt, is de islam onder jongeren tot 25 jaar nu al de grootste godsdienst.


Colofon © 2024