Pakistan

Aanslag op ex-premier Imran Khan

Redactie
4 november 2022 om 10:31
Leestijd 2 minuten
Array

De afgezette premier van Pakistan, Imran Khan, heeft afgelopen week een aanslag overleefd.

Tijdens een protestmars die zijn partij hield in Wazirabad, het Oostelijke deel van Pakistan, raakte Khan gewond aan zijn been toen een omstander opeens het vuur opende op het voertuig van de voormalig premier. Behalve Imran Khan, raakten nog 5 andere gewond en werd er zelfs 1 iemand gedood.

De politie heeft kort na de aanslag de vermoedelijke dader opgepakt en vastgezet. De man in kwestie gaf op vrijgegeven videobeelden aan dat hij de 70-jarige Khan wilde vermoorden omdat hij het volk zou misleiden.

In een gesprek met de Pakistaanse BBC beschuldigde Raoof Hasan, adviseur en woordvoerder van de heer Khan, de Pakistaanse regering ervan “direct betrokken” te zijn bij de aanslag.
Hasan stelde: “de nieuwe en onrechtmatige machthebbers proberen Imran Khan te elimineren voordat hij opnieuw een gooi doet naar het premierschap.”

Onlangs heeft de Pakistaanse kiescommissie Khan ontzet uit zijn ambt vanwege beschuldigingen van corruptie. Khan stelt dat hij door toedoen van buitenlandse krachten zijn positie verloor. Zo zou zijn bezoek afgelopen februari aan Moskou kwaad bloed hebben gezet bij de Amerikanen, waar hij toch al bij tijd en wijle mee overhoop lag.

Colofon © 2024