Koran

800 Turkse kinderen memoriseren Koran

Redactie
2 november 2022 om 14:08
Leestijd 2 minuten
Foto: kayseriolay

In het Turkse Kayseri is een prachtige bijeenkomst georganiseerd voor honderden studenten die de Koran volledig hebben gememoriseerd.

Het gaat om liefst 800 jongens en meisjes. Zij die de Koran volledig uit het hoofd kennen, worden een hafid genoemd. Het woord hafid (meervoud hufad) in het Arabisch komt van de wortel h-f-d, wat “bewaren”, “beschermen” en “onthouden” betekent. Daarom worden degenen die hafid zijn, ook wel de beschermers en bewaarders van de Koran genoemd. Zij ‘bewaren’ de Koran immers (in hoofd en hart) voor de huidige generatie maar ook voor de volgende, aan wie men de Koran leert.

De ceremonie was ontzettend druk bezocht. Uiteraard was Ali Erbaş – voorzitter van het Presidium voor Religieuze Zaken – present. Maar ook de families, de pers en vele andere geïnteresseerden waren van de partij.

Erbas zei tijdens zij toespraak: “Wat goed is, is dat het aantal mensen in ons land, dat Koran memoriseert met de dag toeneemt. De Koran is de grootste zegen die Allah aan de mens heeft gegeven”.

Tevens zei hij dat we de Koran als gids en leidraad moeten beschouwen: “Ieder van ons moet de nodige inspanning leveren om de betekenis van de Koran te begrijpen en middels de Koran eenheid in de gemeenschap na te streven.”


Colofon © 2023