Neom

Saoedi-Arabië gaat alcohol schenken op strandeiland

Redactie
20 september 2022 om 09:39
Leestijd 2 minuten
Array

De $500 miljard kostende megastad Neom in Saoedi-Arabië is van plan alcohol te schenken op een strandresort dat volgend jaar wordt geopend, aldus een bericht in de Wall Street Journal (WSJ). 

Uit documenten die ingezien zijn door de krant blijkt dat er een “eersteklas wijnbar, cocktailbar en een “champagne- en dessertbar” zullen worden gebouwd op het Rode Zee-eiland Sindalah. De verwachting is dat het resort in 2023 wordt geopend. 

Het gebruik, de invoer, het brouwen en de verkoop van alcohol is volledig verboden in het koninkrijk en wordt bestraft met boetes, lange gevangenisstraffen en geseling. 

Ook stelt de WSJ dat er grote billboards te zien zullen zijn met reclame voor bepaalde merken wodka, whisky en wijn. Naast de alcoholische versnaperingen zullen er ook afbeeldingen te zien zijn van vrouwen in bikini en shirtloze mannen in jachten en zwembaden. 

Het eiland Sindalah moet volgens de ingeziene documenten “de Rode Zee op de kaart zetten als nieuwe bestemming voor superjachten en ’s werelds meest welvarende en invloedrijke mensen.”

Daar waar Saoedi-Arabië in mei nog ontkende dat de stad Neom een speciale status zou krijgen waar de consumptie van alcohol zou zijn toegestaan, stellen de Saoedische autoriteiten nu dat de inwoners van Neon onder de soevereiniteit van het koninkrijk zullen vallen, maar inderdaad een eigen economische wetgeving krijgen.

De nieuwe Saoedische megastad zal volgens de autoriteiten 33 keer zo groot zijn als New York City en moet architectonisch het meest vooraanstaand in de wereld worden.

Colofon © 2024