Genocide

China hongert Oeigoeren uit in eigen huis

Redactie
13 september 2022 om 15:47
Leestijd 1 minuut
Array
Oeigoeren

In de Chinese provincie Xinjiang worden de daar wonende islamitische Oeigoeren uitgehongerd in hun eigen huis.

Vanwege een al weken durende Corona-lockdown is het niet toegestaan het huis te verlaten. Maar daar waar de overige Chinese inwoners tijdig en voldoende zorg en voedsel ontvangen, krijgt de islamitische minderheid in het land te weinig of zelfs helemaal niets.

Wanhopige Oeigoeren vragen op sociale media om hulp. “We zitten gevangen. Als we het huis uitgaan op zoek naar eten worden we opgepakt en verdwijnen we in de gevangenis, blijven we binnen dan is de kans op ziekte en verhongering zeer groot. De overheid kan straffeloos met ons doen en laten wat ze willen”, aldus een oudere Oeigoerse dame.

In totaal zitten er sinds enkele jaren meer dan 2 miljoen Oeigoeren in concentratiekampen. Diverse onafhankelijke instanties en vele getuigen maken melding van verkrachting en marteling van mannen, vrouwen en zelfs kinderen. China ziet de islamitische Oeigoeren als een gevaar voor de staatsveiligheid.

Colofon © 2024