Gestorven

Overlijdensbericht – Mohamed Echarrouti

Redactie
25 juni 2022 om 13:11
Leestijd 2 minuten
Array

In de vroege ochtend van zaterdag 25 juni 2022 is hadj Mohamed Echarrouti teruggekeerd naar zijn Schepper.

Dit zijn de woorden die zijn goede vriend Roemer van Oordt deelde ter nagedachtenis:

“Echarrouti was een boegbeeld van en voor de islamitische gemeenschap in Amsterdam. Hij was een verbinder, een belangenbehartiger en had een geduldig luisterend oor voor iedereen. Door zijn tomeloze inzet en leiderschap groeide Moskee Al Kabir vanaf 1974 – toen nog in de Pijp – uit tot een multifunctioneel gebedshuis op de Weesperzijde.

Een plek waar iedereen welkom was en waar naast alle religieuze vorming een oneindige hoeveelheid sociaal-maatschappelijke en educatieve activiteiten werd georganiseerd. Van huiswerkbegeleiding, lezingen en kooklessen, tot dialoogsessies en politieke debatten. Van rondleidingen voor studenten en gemeente ambtenaren tot (werk)bezoeken van burgemeesters, ministers, de koning in spé en een groot aantal interreligieuze bijeenkomsten.”

Het was duidelijk dat moskee Al Kabir het levenswerk was van Mohamed Echarrouti. Daarnaast was hij ook landelijk actief als voorzitter van de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON) en de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM N-H).

Zijn familie, vrienden en omgeving typeren hem als een hele zorgzame man, vader, oom en opa. We vragen Allah dat zijn prachtige werken in zijn geest en op een zo goed mogelijke manier door anderen worden voortgezet en dat zijn nalatenschap nooit vergeten wordt.”

Wij behoren tot Allah en tot Hem zullen we terug keren – Inna Lillahi wa inna ilayhi raji’un.

Colofon © 2024