Reizen

Medina veiligste stad voor vrouwen die alleen reizen

Redactie
27 februari 2022 om 07:05
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: Themuslimtimes

De Britse reisverzekeraar Insuremytrip heeft voor haar website onderzoek gedaan naar  welke stad de ideale locatie is voor vrouwelijke soloreizigers.

Volgens onderzoek van Condor Ferries is 84% ​​van de individuele reizigers vrouw en zegt ruim de helft van de door hen ondervraagde vrouwelijke soloreizigers dat ze het komend jaar weer alleen zouden reizen.

Voor 66 wereldsteden is in kaart gebracht hoe het zit  qua kosten, veiligheid, gendergelijkheid voor vrouwen die alleen reizen.

De basis voor de vergelijkingen zijn onderzoeken van het World Economic Forum naar de genderkloof en van het Georgetown Institute for Women, Peace and Security naar inclusie, rechtvaardigheid en veiligheid van vrouwen.

Daarnaast is er aan de hand van Google-recensies een een gemiddeld cijfer gegeven voor de kwaliteit van het toerisme en keek men naar het aantal berichten dat elke stad krijgt op hashtags zoals; #sheisnotlost en #girlslovetravel.

Wat blijkt?

De veiligste stad is Medina in Saoedi-Arabië. Medina scoort zelfs een perfecte 10 in de categorieën “veilig alleen lopen ’s nachts” en “geen zorgen over aanvallen op basis van geslacht.”

Op de tweede plek staat de Thaise stad Chiang Mai en op de derde plek vinden we Dubai, een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. De drie minst veilige steden zijn Johannesburg in Zuid-Afrika, Kuala Lumpur in Maleisië en Delhi in India, met scores tussen 0 en 3,5.

Over de hele breedte komt de Spaanse hoofdstad Madrid als beste uit de bus als stad voor vrouwelijke soloreizigers. Zij hebben een algemene gelijkheidsscore van 9,68 en een veiligheidsclassificatie van 7,88. Op nummer twee staat de Duitse stad München en op nummer drie de Portugese stad Lissabon.

 

Colofon © 2024