Begraven

Utrechtse moslims krijgen een eigen islamitische begraafplaats

Redactie
6 februari 2022 om 17:44
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Islamicity

Op 3 februari heeft de Utrechtse gemeenteraad ingestemd met de realisatie van een islamitische begraafplaats. Een aanzienlijk deel van begraafplaats Tolsteeg wordt toegewezen aan de Stichting Verenigde Utrechtse moslims (VUMO) om er een islamitische begraafplaats te realiseren.

Volgens woordvoerder Abedelkader el Yandouzi gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling.

“De komst van de islamitische begraafplaats is het sluitstuk van de integratie van de Utrechtse moslims. Nederland is ons thuisland, wij zijn hier geboren, getogen en geworteld, en we willen dan ook hier worden begraven. Hoe mooi is het als onze dierbaren kunnen worden begraven in onze eigen stad. Wij danken de gemeenteraad voor hun beslissing, die getuigt van empathie en betrokkenheid.”

Op de islamitische begraafplaats in Utrecht kan eeuwige grafrust worden gegarandeerd: een belangrijke voorwaarde voor de moslims. De begraafplaats heeft voldoende capaciteit om in de huidige behoefte van moslims in Utrecht en omstreken te voorzien.

De hoop is dat Utrecht als voorbeeld kan dienen, waar moslims in andere gemeenten hoop en inspiratie kunnen putten om ook een eigen begraafplaats te kunnen realiseren.

Colofon © 2024