Dreigbrief

Moskeeën ontvangen weer kerstkaarten!

Redactie
7 januari 2022 om 16:20
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: AD/Pim Mul

De Goudse moskeeën Assalam en Nour hebben een kerstkaart ontvangen die door de kwetsende inhoud kan worden aangemerkt als een dreigbrief. Vice-voorzitter Farid Habyby van de Assalam moskee heeft een melding gedaan bij hun contactpersoon bij de politie, ook namens moskee Nour die dezelfde kaart ontving.

In de kaart staat: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif.’ Bijgesloten zit een zakdoekje. ‘Voor het gejank’, valt er te lezen. Op de achterkant staat: ‘No islam just freedom.

Habyby vertelt hoe het moskeebestuur in dubio zat:

“Zwijg je dit dood, of publiceer je het om de discussie op gang te brengen?”

Ze kozen ervoor om de kaart op Facebook te plaatsen. De voorkant fotografeerden ze bewust niet omdat die echt te kwetsend was.

Habyby wijst erop dat dit soort brieven een trend lijken te worden. Met Pasen kregen ze, net als andere moskeeën in Nederland, een envelop met daarin een in plastic gesealde babyluier, met de tekst: ‘Paascadeau voor de jankerds in onze maatschappij!!’ In de luier zaten een cartoon van de profeet Mohammed en versnipperde Koranverzen.

Colofon © 2024