Burgerschap

Imam en moskeegangers blussen brand in Eindhoven

Redactie
4 januari 2022 om 14:35
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Studio040

Na het vrijdaggebed hebben de imam van de Mevlana Moskee in Eindhoven en enkele leden van de jongerenorganisatie Ufuk een brand geblust in de achtertuin van hun overburen.

Toen de moskeegangers na het gebed naar buiten kwamen, zagen ze rookwolken opstijgen uit de tuin van een van hun overburen. De tuin bleek in de brand te staan. Nadat de brandweer was gebeld door buurtbewoners, besloten de imam en de jongeren ook zelf actie te ondernemen. Ze wilden voorkomen dat de brand zou overslaan naar de woning, waar op dat moment de bewoners niet thuis waren.

“We klommen over de tuinmuur op zoek naar een kraan, maar toen we zagen dat er geen kraan was, zijn we de brandblussers uit de moskee gaan halen”, vertelt imam Mehmet Nurullah Canatan.

“Met die brandblussers zijn ze vervolgens het vuur te lijf gegaan en kregen de brand onder controle. Dit tot grote blijdschap van de eigenaar van de woning en de brandweer die erg te spreken was over het initiatief.”

Colofon © 2024