Huisvesting

Fatima na 4 maanden eindelijk een huis

Redactie
31 december 2021 om 01:08
Leestijd 1 minuut
Array

Fatima El Mallouki (46) sliep sinds september met haar drie kinderen noodgedwongen op een matras in het kantoor van Stichting Krachtvrouwen in Rotterdam-West.

Het gezin keerde dit jaar noodgedwongen terug naar Nederland na zes jaar in Marokko te hebben gewoond. Oorzaak? Haar gewelddadige ex-man en de vader van de kinderen. De situatie werd in Marokko onhoudbaar maar aangekomen in Nederland kwam het gezin van de regen in de drup.

Moeder en de kinderen kwamen, ondanks dat iedereen de Nederlandse nationaliteit bezit, niet in aanmerking voor een woning. Men raakte vervolgens verstrikt in de bureaucratische malle molen en werd zelfs formeel dakloos. Een uitzichtloze situatie die liefst 4 maanden heeft geduurd.

Al die tijd werd moeder door de instanties van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg zelfs te horen dat het haar eigen schuld was dat zij en de kinderen op niet meer dan een matrasje sliepen in het kantoor van Stichting Krachtvrouwen.

Mede door de intensieve inzet van Denk-raadslid Yigit heeft het gezin sinds enkele dagen eindelijk een eigen woning.

Colofon © 2024