Bahrein

Katholieke Kathedraal opent zijn deuren in Bahrein

Redactie
22 december 2021 om 15:32
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: news.in-24

Begin deze maand is de de katholieke kathedraal Onze-Lieve-Vrouw van Arabië ingezegend en in gebruik genomen in Bahrein.

De ceremonie werd door de meeste gelovigen gevolgd via een livestream. Onder hen veel Filippijnen die naar Bahrein en de buurlanden zijn gekomen om te dienen als arbeidskrachten. Zij vormen de grootste groep binnen de 80.000 christenen die in de Arabische regio wonen.

De bouw heeft acht jaar geduurd. Op 11 februari 2013, de dag van het feest van de verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw in Lourdes, schonk sultan Hamed ben Issa 9.000 vierkante meter grond aan de katholieke gemeenschap, die het als een teken van verbinding beschouwde.

De nieuwe kathedraal van Bahrein – ook wel de ‘Kathedraal van het Zand’ genoemd – biedt plaats aan 2300 mensen. 

Colofon © 2024