Koranvertaling

Dr. Hamed Choi vertaalt voor het eerst Koran naar het Koreaans

Redactie
20 december 2021 om 21:33
Leestijd 1 minuut
Array

Dr. Hamed Choi is de eerste Koreaanse moslim die de betekenissen van de Heilige Koran en Sahih Bukhari in het Koreaans heeft vertaald. Dat proces heeft hem meer dan zeven jaar gekost.

Hij is een arts uit Zuid-Korea, die Arabisch studeerde aan de Hankuk University in Seoul, de fundamenten van de islam bestudeerde aan de Islamitische Universiteit van Medina in Saoedi-Arabië en promoveerde aan de Omdurman Universiteit in Soedan.

Dr. Hamid Choi heeft naast de Koran tientallen andere boeken geschreven en vertaald over de vijf zuilen van de Islam. Koreaanse moslims hebben via zijn boeken leren bidden, vasten en de regels van de Arabische taal leren kennen. Choi is daarmee de meest prominente moslim van Korea.


						
															
					
                     
Colofon © 2024