Corona

Moskeeën schrappen alle activiteiten – regels gebed blijven van kracht

Redactie
19 december 2021 om 16:20
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Moskee Essalam

Bij de IslamOmroep kwamen gisteren vele meldingen binnen van moskeeën die verscherpingen van de coronamaatregelen aankondigden.

Zij hebben dit waar mogelijk ook onmiddellijk op hun sociale media kanalen gedeeld. Alle lessen, lezingen en andere activiteiten die de moskeeën binnen hun muren organiseren, vervallen tot de voorlopig vastgestelde datum die in de persconferentie van gisteren is genoemd.

De vijf dagelijkse verplichte gebeden en het vrijddaggebed hebben in de meeste moskeeën wel doorgang. Daarvoor blijven dezelfde regels gelden als voorheen.

Dat betekent dat er wordt gebeden op gebedskleden die de moskeebezoekers zelf meenemen. Er zit minimaal 1,5 meter afstand tussen de kleden tijdens het gebed. De wassing wordt thuis verricht en na het gebed verlaat iedereen onmiddellijk de moskee. In de moskee draagt iedereen een mondkapje.

Noot van de redactie: Net zoals wij als moslims al twee keer op rij de Ramadan met beperkingen hebben doorleefd, gaan ook de christenen hun belangrijkste religieuze feest weer in lockdown doorbrengen. Laten we met elkaar meeleven en troost putten uit ons geloof.

Colofon © 2024